Ανίκανοι ρεπόρτερ και αχρείαστες εκπομπές

Για πόσο ακόμα θα ενοχλείτε την Ελένη Βαΐτσου για τον Γεωργίου;

04/06/18 • 17:41 | UPD 04/06/18 • 17:41

Αφελείς δεν είμαστε. Στα μέσα ενημέρωσης κινούμαστε. Δυστυχώς έχουμε δει τι παίζει στο χώρο. Μια διαρκής ανακύκλωση και καμία πρωτοτυπία, κιτρινισμός και τάση να απλώσουμε μπουγάδα με τα προσωπικά του καθενός. Η Ελένη Βαΐτσου το γνωρίζει αυτό από πρώτο χέρι.

Αφελείς δεν είμαστε. Στα μέσα ενημέρωσης κινούμαστε. Δυστυχώς έχουμε δει τι παίζει στο χώρο. Μια διαρκής ανακύκλωση και καμία πρωτοτυπία, κιτρινισμός και τάση να απλώσουμε μπουγάδα με τα προσωπικά του καθενός. Η Ελένη Βαΐτσου το γνωρίζει αυτό από πρώτο χέρι.

Γράφει ο Στέργιος Πουλερές

Πρόκειται για μια κοπέλα που δεν έχει καμία πετριά με το να βρίσκεται στη σόουμπιζ. Αγαπάει την υποκριτική, προσπαθεί να την κάνει όσο καλύτερα μπορεί και δεν πουλάει ποτέ και πουθενά το τι κάνει στο κρεβάτι της. Σε αυτή την κοπέλα λοιπόν, οι ρεπόρτερ των ψυχαγωγικών εκπομπών επιλέγουν να της φέρονται με αναξιοπρέπεια, με αδιαφορία και να τη ρωτάνε συνέχεια για το ίδιο πράγμα.

Από την πρώτη της τηλεοπτική εμφάνιση, η Ελένη Βαΐτσου ερωτάται για τη σχέση της με τον Ανδρέα Γεωργίου. Έχουν περάσει 5 χρόνια, έχει πάψει να συνεργάζεται μαζί του, έχει νευριάσει εμφανώς με «ρεπόρτερ» και παρόλα αυτά καλείται ξανά να μιλήσει γι΄αυτό.

Τελευταίο δείγμα που μας δίνει την αφορμή να μιλήσουμε γι΄αυτή την ανικανότητα όσων στελεχώνουν τις ψυχαγωγικές εκπομπές, είναι ερώτηση που της έκανε «δημοσιογράφος» από την εκπομπή Φτιάξε Καφέ Να Στα Πω. Οκ, σαφώς και δεν έχουμε καμία φρούδα ελπίδα η εκπομπή που παίζεται στο Epsilon και παρουσιάζει η Καινούργιου να διαφοροποιηθεί και να πρωτοτυπήσει. Αλλά όχι και σε τέτοιο βαθμό.

Βρέθηκε λοιπόν η Ελένη Βαΐτσου στο κτήριο της Πειραιώς 260 για το Add Festival το βράδυ του Σαββάτου και η βασική ερώτηση που της έκαναν ήταν «θα ξανασυνεργαστείς με τον Ανδρέα Γεωργίου;». Αθώα ερώτηση θα μπορούσε να πει κάποιος. Όχι αν γνωρίζει τι την ακολουθεί. Αν η Ελένη απαντούσε αρνητικά, τότε θα την ρωτούσε μετά αν έχουν τσακωθεί και αν μιλάνε. Αν απαντούσε θετικά, τότε θα έβγαιναν άρθρα με τίτλο «Βαΐτσου και Γεωργίου ξανά μαζί».

Επειδή η κοπέλα έχει καεί άπειρες φορές στο χυλό, απάντησε στην «δημοσιογράφο» με επιθετικό τόνο. Δικαιολογημένο απόλυτα. Ποια ήταν η αντίδραση της εκπομπής; Να βάλει σουπεράκι «Η ξινίλα της Βαΐτσου». Δηλαδή απ΄όλο αυτό εκείνοι κατάλαβαν ότι η Βαΐτσου είναι ξινή. Ότι είναι παντελώς ανεπαρκείς για να αυτοαποκαλούνται δημοσιογράφοι δεν το αντιλήφθηκαν; Ότι αντιμετωπίζουν το επάγγελμα με ανευθυνότητα δεν το βλέπουν;

Μιλάμε τώρα για ανθρώπους που αν αύριο η Ελένη Βαΐτσου τους πει «ναι, κοιμάμαι με τον Ανδρέα τα βράδια», είτε δε θα ξέρουν τι να κάνουν είτε θα την ρωτάνε από ποια πλευρά του κρεβατιού κοιμάται. Κι αυτοί οι άνθρωποι, η Καινούργιου και η κάθε Καινούργιου (ίδιας «ποιότητας» είναι και οι ρεπόρτερ στο Πρωινό της Σκορδά), θα βγουν να το παίξουν θιγμένοι αν τους φερθούν έτσι. Θα ζητήσουν τα ρέστα και θα βγάλουν λογύδρια όπου θα παρουσιάζουν εαυτούς αδικημένους.

Ακόμα χειρότερα. Θα κυκλοφορούν ψεύτικες φήμες και θα σπιλώνουν προσωπικότητες επειδή η εκάστοτε Βαΐτσου δεν τους απάντησε όπως ήθελαν ή επειδή φεύγει μακριά κάθε φορά που τους βλέπει.

Μην ξεχάσουμε να κλάψουμε γι΄αυτούς τους ανθρώπους όταν αύριο μεθαύριο μείνουν άνεργοι. Μην ξεχάσουμε να τους αποκαλούμε συναδέλφους και να εξάρουμε το πόσο καλοί είναι στη δουλειά τους…