Σε νέες αναρτήσεις που δημοσίευσε τη Μεγάλη Παρασκευή 10 Απριλίου, η ηθοποιός εμφανίζεται ανάμεσα σε παγετώνες και εντυπωσιακές παγοσπηλιές, καταγράφοντας το τοπίο με φωτογραφίες που αναδεικνύουν τις έντονες αποχρώσεις του μπλε και τις ιδιαίτερες γεωλογικές μορφές του πάγου.
Στα καρέ που δημοσίευσε διακρίνονται εκτεταμένα παγοπέδια, εσωτερικά κοιλώματα και ρωγμές, αλλά και κοντινά πλάνα που αποτυπώνουν τις στρώσεις και τις υφές του παγωμένου τοπίου. Οι λήψεις έγιναν κατά τη διάρκεια οργανωμένης ορειβατικής εξόρμησης με την παρέα της, σε περιοχές που αλλάζουν συνεχώς μορφή λόγω τήξης και μετακίνησης του πάγου.
Στη λεζάντα της ανάρτησής της, η Ευγενία Σαμαρά περιγράφει την εμπειρία της επίσκεψης στον παγετώνα Vatnajökull, τον μεγαλύτερο της Ισλανδίας και έναν από τους μεγαλύτερους της Ευρώπης, σημειώνοντας ότι εκεί ανακαλύπτουν παγοσπηλιές που μεταβάλλονται διαρκώς μέσα στον χρόνο και ακόμη και μέσα στην ίδια σεζόν.
Παράλληλα εξηγεί ότι το χαρακτηριστικό έντονο μπλε χρώμα στις παγοσπηλιές οφείλεται στην πυκνότητα του πάγου, ο οποίος απορροφά όλα τα μήκη κύματος του φωτός εκτός από το μπλε, στοιχείο που συνοδεύει τις εικόνες της από το ταξίδι.
Η ηθοποιός αναφέρει επίσης ότι η εμπειρία συνδύασε εξερεύνηση και χαλάρωση με την παρέα της, ενώ οι φωτογραφίες καταγράφηκαν κατά τη διάρκεια καθοδηγούμενης ορειβασίας με ειδικό εξοπλισμό και συνοδεία οδηγών, όπως απαιτείται για την πρόσβαση στην περιοχή.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

![Ευγενία Σαμαρά: Αφήνω στη ζωή την απόκτηση ενός παιδιού [βίντεο]](https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2025/01/evgenia-samara-150x150.jpg)