Μαχητής όσο δεν πάει ο Θάνος Μικρούτσικος

Συγκλονίζει ο Θάνος Μικρούτσικος: Θα δυσκολέψω τον καρκίνο [βίντεο]

06/06/18 • 12:44 | UPD 06/06/18 • 14:46

Είναι κάποιοι άνθρωποι που ο τρόπος που βλέπουν τα πράγματα σε γεμίζει με δύναμη να συνεχίσεις. Γιατί έχουν αποδεδειγμένα ένα μεγαλύτερο εμπόδιο να υπερβούν σε σχέση με σένα και σου δείχνουν ότι δεν είσαι τόσο αδύναμος όσο πίστευες. Το κουράγιο θα το βρεις σε ανθρώπους σαν τον Θάνο Μικρούτσικο.

Είναι κάποιοι άνθρωποι που ο τρόπος που βλέπουν τα πράγματα σε γεμίζει με δύναμη να συνεχίσεις. Ακόμα κι αν δεν τους ξέρεις. Γιατί έχουν αποδεδειγμένα ένα μεγαλύτερο εμπόδιο να υπερβούν σε σχέση με σένα και σου δείχνουν ότι δεν είσαι τόσο αδύναμος όσο πίστευες. Το κουράγιο θα το βρεις σε ανθρώπους όπως ο Θάνος Μικρούτσικος.

Λίγο καιρό μετά την εκ βαθέων συνέντευξη του για τον αδερφό του Αντρέα και τα λάθη που έκαναν στη σχέση τους όλα αυτά τα χρόνια, ο μουσικοσυνθέτης μιλάει για τον εαυτό του. Μιλάει για τον καρκίνο με τον οποίο είναι πλέον άσπονδοι φίλοι. Κι εχθροί.

Για τον Θάνο Μικρούτσικο αυτή η καταραμένη ασθένεια δεν είναι λόγος για να το βάλει κάτω. Ούτε για να αιθεροβατεί. Ξέρει τι αντιμετωπίζει και το κάνει με τρομερή αξιοπρέπεια και δύναμη ψυχής. Η οπτική του γι΄αυτό είναι αξιοθαύμαστη.

«Είναι πολύ γνωστό σε όλους ότι έχω μια σοβαρή περιπέτεια υγείας που ξεκίνησε τον προηγούμενο Ιούλιο. Κάποιοι συνεργάτες και φίλοι μου είπαν γιατί να μην γίνουν μια-δυο συναυλίες που να έχουν χαρακτήρα αναδρομής στα τραγούδια μου. Δεν θα ήθελα να σηματοδοτήσει αυτό στο μυαλό κάποιου ότι είναι το φινάλε του Θάνου Μικρούτσικου. Η ασθένεια μου είναι πολύ σοβαρή. Είναι μια ασθένεια που αυτονομείται.

Βεβαίως, είμαι πολύ δυνατός, το παλεύω χωρίς φόβο αλλά κανείς δεν ξέρει τη συνέχεια της ιστορίας αυτής. Το φινάλε μου δεν το σηματοδοτώ εγώ. Μπορεί ω μη γένοιτο σε έξι μήνες ή ένα χρόνο να μην μπορώ να κάνω συναυλίες. Πάντοτε έλεγα ότι θέλω να τελειώσει αυτός ο κύκλος χωρίς να σέρνομαι. Δεν φοβάμαι τον καρκίνο. Όσο μου περνάει από το χέρι θα τον δυσκολέψω, θα του αλλάξω τον αδόξαστο, θα παίξουμε παιχνίδι μέχρι τέρμα.»

Η τελευταία του φράση έρχεται ως συνέχεια μιας παλιότερης, όπου έλεγε «Τα έβαλε με λάθος άνθρωπο ο καρκίνος. Θα τον ταλαιπωρήσω φρικτά.»