Η Μπριζίτ Μπαρντό είχε εκφράσει δημόσια και επανειλημμένα την αντιπαράθεσή της με την εμπειρία της μητρότητας, ιδιαίτερα σε σχέση με τη γέννηση του μοναδικού της παιδιού, του Νικολά-Ζακ Σαριέ.
Όπως είχε πει: «θα προτιμούσα να γεννήσω έναν σκύλο» και αποσπάσματα από τα απομνημονεύματά της Initiales BB, που δημοσιεύτηκαν τη δεκαετία του 1990. Σε αυτά τα κείμενα η Μπαρντό γράφει: «Κοιτούσα την επίπεδη, λεπτή κοιλιά μου στον καθρέφτη σαν έναν αγαπημένο φίλο πάνω στον οποίο ετοιμαζόμουν να κλείσω το καπάκι ενός φέρετρου». Οι δηλώσεις αυτές είχαν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις εκείνη την εποχή και διαμόρφωσαν μεγάλο μέρος της δημόσιας εικόνας της.

Η Μπαρντό γέννησε τον Νικολά το 1960 κατά τη διάρκεια του γάμου της με τον ηθοποιό Ζακ Σαριέ, με τον οποίο συμπρωταγωνίστησε στην ταινία Babette Goes to War. Το διαζύγιο ήρθε το 1962 και η απομάκρυνση μητέρας και γιου κράτησε δεκαετίες.
Ο Νικολά–Ζακ Σαριέ κατέθεσε αργότερα αγωγή εναντίον της για συκοφαντικές δηλώσεις και για μη καταβολή διατροφής, κινήσεις που τροφοδότησαν τη δικαστική αντιπαράθεση και εδραίωσαν τη ψυχρότητα στη σχέση τους. Οι αγωγές και οι δικαστικές διαδικασίες διεξήχθησαν στη Γαλλία και επικεντρώθηκαν σε ισχυρισμούς για συκοφαντία και οικονομικές διεκδικήσεις, επιτείνοντας την αποξένωση. Παρά τις δικαστικές περιπέτειες, οι σχέσεις δεν εξομαλύνθηκαν πλήρως. Στα τελευταία χρόνια της ζωής της η Μπαρντό έδειξε διαφορετικό τόνο στις δημόσιες τοποθετήσεις και τόνισε ότι είχε υποσχεθεί στον Νικολά να μην ξαναμιλήσει γι’ αυτόν στις συνεντεύξεις της — δήλωση που απέδωσε στο Paris Match τον Ιούνιο του 2024 και αναπαρήχθη σε διεθνή μέσα.
Ο Νικολά–Ζακ Σαριέ, σήμερα 65 ετών, δραστηριοποιήθηκε στον επιχειρηματικό χώρο και έγινε γνωστός ως ιδρυτής του παιδικού brand Choupette, μαζί με τη σύζυγό του, Νορβηγίδα μοντέλο Αν–Λιν Μπιέρκαν. Το ζευγάρι απέκτησε τις κόρες Θέα και Άννα και έγινε παππούς τριών παιδιών. Η Μπαρντό είχε δηλώσει επίσης σε συνεντεύξεις της στο Le Point και στο BBC ότι «Ναι, είμαι προγιαγιά τριών μικρών Νορβηγών παιδιών που δεν μιλούν γαλλικά και τα οποία σπάνια βλέπω».
The final promise Brigitte Bardot made her estranged son Nicolas-Jacques Charrier before her death after admitting she’d rather ‘give birth to a dog’ https://t.co/pjDxEXxCqI
— Daily Mail Celebrity (@DailyMailCeleb) December 29, 2025

