Έστερ Μαστρόγιαννη: «Κρύβει μεγάλη μοναξιά το επάγγελμα του μοντέλου»

29/12/16 • 13:19 | UPD 29/12/16 • 13:19

Η Έστερ Μαστρογιάννη ασχολήθηκε με το μόντελινγκ τυχαία, όταν ένα πρωί την είδε στο Κολωνάκι ο φωτογράφος Βαγγέλης Κύρης.

«Ο Βαγγέλης τρελαίνεται με τα ιδιαίτερα πρόσωπα. Η δική μου μύτη σίγουρα δεν είναι συνηθισμένη. Ο Βαγγέλης επιμένει ότι είναι ελληνική και θυμίζει αρχαία Ελλάδα. Έτσι ξεκίνησα να δουλεύω. Και παραδόξως πηγαίνει όλο και καλύτερα η δουλειά μου. Είμαι σχεδόν 19 χρόνια στον χώρο. Τελειώνοντας το σχολείο έφυγα στο εξωτερικό. Για δέκα χρόνια δούλευα με τις αγορές στο Πάρισι και το Μιλάνο. Μπορεί να έλειπα για τρεις και τέσσερις μήνες σερί από την Ελλάδα. Ήμουν σε πρακτορεία σε όλη την Ευρώπη. Έκανα καμπάνια για τον Thierry Mugler και για τον οίκο Sergio Tacchini.

Η καθημερινότητα μου ήταν να πηγαίνω σε κάστινγκ από πόλη σε πόλη, να είμαι μονίμων με μια βαλίτσα στο χέρι και μακριά από τους δικούς μου. Μέχρι που ερωτεύτηκα. Τα ταξίδια τα είχα χορτάσει. Μου άρεσε να μαθαίνω τον κόσμο και νέες κουλτούρες. Τα είχα ευχαριστηθεί πολύ. Ακόμη και τα αρνητικά τους τα είχα συνηθίσει Κρύβει μεγάλη μοναξιά το επάγγελμα του μοντέλου. Όταν ερωτεύτηκα συνειδητοποίησα ότι με είχε κουράσει το πηγαινέλα και ότι πλήρωνα περιουσίες στα αεροπορικά εισιτήρια για να είμαι στην Ελλάδα τα Σαββατοκύριακα. Ερχόμουν να τον δω. Και είδα ότι είχε και στην Ελλάδα πολλή δουλειά γη μένα. Έτσι, γύρω στο 2008 επέστρεφα μόνιμα» εξήγησε στο Πρώτο Θέμα και συνέχισε:

«Δεν παίρνω τα χρήματα που έπαιρνα πριν από δέκα και περισσότερα χρόνια σήμερα. Όμως οι Έλληνες σχεδιάστες είναι ιδιαίτερα ταλαντούχοι. Πραγματικά θα μπορούσαν να φτάσουν οπουδήποτε. Βλέπω τον κόπο και τη δουλειά τους από κοντά και ξέρω ότι προσπαθούν και ζουν για να κάνουν μόδα. Τους αγαπώ γι’ αυτό. Φέτος έχουν γίνει κονσεπτικά σόου που πραγματικά ανεβάζουν τον πήχη, η Loukia, οι Mi-Ro, ο Δημήτρης Πέτρου, ο Στέλιος Κουδουνάρης. Δεν κάνουν πρόχειρα πράγματα. Παλεύουν για την ελληνική μόδα»