«Ημουν φαν από παλιά»

06/12/16 • 17:04 | UPD 06/12/16 • 17:04

Η Χρύσα Ρώπα εισβάλλει στην «Ελληνοφρένεια» και φέρνει τα πάνω κάτω απόψε στις 22.50 στον Alpha. Η αγαπημένη ηθοποιός, μετά από τέσσερα χρόνια στο Παρίσι, επιστρέφει στην Ελλάδα μόνιμα πια και κάνει την πρώτη τηλεοπτική εμφάνιση στη σατιρική εκπομπή του καναλιού της Κάντζας.
Η Χρύσα Ρώπα θα υποδυθεί τη «μάνα Μπαλούρδου». Είναι η μάνα από τους Γαργαλιάνους που φροντίζει να μην κρυώσει ο κανακάρης της, να τρώει και να πίνει καλά, να βάζει σεμεδάκια στις τηλεοράσεις και να «αποκατασταθεί» με μία καλή κοπέλα με προίκα και όχι με την υπουργό που του έχει πάρει τα μυαλά που έχει ακριβώς τις ίδιες αντιλήψεις με την τυπική Ελληνίδα μάνα.

Οσο για το πώς προέκυψε η εμφάνιση της Χρύσας Ρώπα στην «Ελληνοφρένεια», η ίδια δηλώνει: «Ημουν φανατική θαυμάστρια της ραδιοφωνικής εκπομπής από παλιά. Την άκουγα κυρίως τα βράδια μετά από το θέατρο στη δεύτερη μετάδοση, αλλά κι όταν την έχανα, φρόντιζε η παρέα μου να με ενημερώνει για το τι είπε ο Αποστόλης και ο Θύμιος.

Όλη η παρέα μου άκουγε Ελληνοφρένεια και κάθε μέρα σχολιάζαμε τι ειπώθηκε στην εκπομπή. Χάρηκα πάρα πολύ όταν μου έγινε η πρόταση γιατί πίστευα ότι η εκπομπή δεν χωράει “γκεστ”, όπως είναι δομημένη. Πέρασα πάρα πολύ ωραία. Αγαπάω πολύ αυτά τα παιδιά».

Η ηθοποιός επίσης σχολίασε και τη σάτιρα της εκπομπής. «Μου αρέσει η οπτική γωνία από την οποία γίνεται η σάτιρα. Μου αρέσει η σπιρτάδα και η οξύτητα του νου που βρίσκεται πίσω από την κάθε ατάκα. Εκτίμησα ακόμα το γεγονός ότι ο Θύμιος και ο Αποστόλης ήταν απόκοσμοι. Ολη αυτή την επιτυχία δεν τη χρησιμοποίησαν για προσωπική προβολή. Πίστευα μάλιστα ότι δεν θα τους γνωρίσω ποτέ από κοντά μέχρι που έτυχε να συμμετέχουν σε ένα “Τσαντίρι” που ήμουν κι εγώ και ζήτησα από την Αννα Βλαβιανού να μας γνωρίσει. Εισέβαλα στο χώρο που βρίσκονταν, τους αγκάλιασα και αισθάνθηκα πάρα πολύ ωραία μαζί τους. Σαν να ήμασταν φίλοι από χρόνια».

ΜΑΡΤΖΥ ΛΑΖΑΡΟΥ

mlazarou@e-typos.com  

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου