πρόκειται για δύο εγκληματικές οργανώσεις

Συνελήφθηκαν οι Ρομά που λήστεψαν τη Βίσση – Κυκλοφορούσαν πανακριβα αυτοκίνητα

02/11/16 • 16:36 | UPD 02/11/16 • 16:38

Μετά από ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση που είναι σε εξέλιξη συνελήφθησαν οι Ρομά που άνοιξαν τα σπίτια της Άννας Βίσση και της δημοσιογράφου Ηρούς Καριοφύλλη. Η αστυνομική επιχείρηση μαλιστα δεν αφορά μόνο στην Αττική, αλλά και τη Θεσσαλονίκη όπως και άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Όπως αναφέρει το Πρώτο Θέμα σε ρεπορτάζ των Δημήτρη Πόπωτα και Αριας Καλύβα, πρόκειται για δύο εγκληματικές οργανώσεις που διαρθρώνονται σε πολλές υποομάδες, τα μέλη των οποίων διέπρατταν ληστείες και κλοπές – διαρρήξεις σε όλη τη χώρα.

Από τις μέχρι τώρα έρευνες έχουν συλληφθεί περισσότερα από 30 μέλη των εγκληματικών οργανώσεων και έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 50 έρευνες σε οικίες και χώρους απόκρυψης κλοπιμαίων.

Μέχρι στιγμής οι πληροφορίες λένε ότι οι έρευνες που ξεκίνησαν από τις αρχές του χρόνου, από την Αλεξανδρούπολη έως τα Γιάννενα και από την Αθήνα έως την Πάτρα με τη συμμετοχή εκατοντάδων αστυνομικών, αφορούν δυο συμμορίες Ρομά που από τα κλοπιμαία αγόραζαν και κυκλοφορούσαν πανάκριβα αυτοκίνητα, όπως με Φεράρι και Πόρσε, τα οποία εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε μετρητά που προέρχονται από τις κλοπές και τις διαρρήξεις, ενώ οι ίδιοι ζούσαν σε υπερπολυτελή οικίες με πισίνες και κήπους.

Οι έρευνες συνεχίζονται.