Βρίσκεται σε αγωγή εδώ και 11 χρόνια

Η Αμάντα Σέιφριντ αποκάλυψε ότι έχει ψυχολογικά προβλήματα

20/10/16 • 14:05 | UPD 20/10/16 • 14:05

Για το γεγονός ότι ζει με ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή, αλλά και για το στίγμα που εξακολουθεί να υπάρχει γύρω από τη λήψη ψυχιατρικών φαρμάκων αναφέρθηκε σε συνέντευξή της η ηθοποιός Αμάντα Σέιφριντ.

«Είμαι σε θεραπεία με ψυχοφάρμακα και ποτέ δεν πρόκειται να την σταματήσω», είπε η 30χρονη ηθοποιός αποκαλύπτοντας ότι βρίσκεται σε θεραπευτική αγωγή εδώ και 11 χρόνια. «Λαμβάνω την χαμηλότερη δόση και δεν βλέπω να βρίσκομαι κοντά στο να διακόψω το φάρμακο. Ακόμα κι αν πρόκειται για πλασέμπο ή όχι, δεν θέλω να το ρισκάρω», δήλωσε.

Η νεαρή ηθοποιός είπε ακόμα ότι αγωνίζεται ενάντια στο στίγμα που φέρουν οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν ένα «εργαλείο» για την υγεία τους, επισημαίνοντας ότι ψυχικές ασθένειες «θα πρέπει να λαμβάνονται τόσο σοβαρά όσο τίποτα άλλο…Αν μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε, να την αντιμετωπίσουμε».

Η Σέιφριντ, που έχει παίξει στις ταινίες «Μάμα μία» και «Οι άθλιοι» περιέγραψε τα προβλήματα που δημιουργούνται στην ανθρώπινη υγεία από το άγχος που πηγάζει από την ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή.