Ο Λάκης Λαζόπουλος αποχαιρέτησε με συγκίνηση και αιχμές [βίντεο]

26/06/19 • 17:49 | UPD 26/06/19 • 17:49

Newsroom eleftherostypos.gr

Το τελευταίο Τσαντίρι, σίγουρα για τη φετινή σεζόν, έριξε αυλαία χθες βράδυ και ο Λάκης Λαζόπουλος είπε «αντίο και δεν επανέρχομαι».

Από μέρες είχε γίνει γνωστό πως το Αλ Τσαντίρι Νιουζ και ο Λάκης Λαζόπουλος δεν θα βρίσκονται και την επόμενη τηλεοπτική σεζόν στις τηλεοπτικές επάλξεις. Αν θα επανέλθουν κάποια στιγμή πιο μετά, είναι άγνωστο. Το σίγουρο είναι πως χθες βράδυ προβλήθηκε το τελευταίο Τσαντίρι και ο παρουσιαστής αποχαιρέτησε συγκινημένος το κοινό. Άφησε όμως και αιχμές.

Είναι αναμφίβολα πολύ δύσκολο να διαχειριστεί κανείς ποσοστά της τάξεως του 8-10% όταν έχει συνηθίσει σε 40αρια. Ίσως στην ψυχοσύνθεση του Λάκη η απόσταση των δύο αριθμών να εμφανίστηκε λόγω της στοχοποίησης του. Άδικης ή δίκαιης είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο. Στοχοποιήθηκε για την στάση του απέναντι στα πολιτικά ζητήματα και φαίνεται να το πληρώνει.

Ο ίδιος πάντως δεν δηλώνει μετανιωμένος για όσα έχει υποστηρίξει. Ο Λάκης Λαζόπουλος έκανε λόγο για δήθεν αντικειμενικούς, ευχαρίστησε το Open και το κοινό για τη συμβολή τους και αποχαιρέτησε με αρκετή συγκίνηση.

«Φτάσαμε στο τέλος! Έχουν περάσει σχεδόν 15 χρόνια από τότε που ξεκίνησα αυτή την εκπομπή. Γέλια που αντηχούν και θα συνεχίσουν για πολλά χρόνια να αντηχούν στα αυτιά μου και στην ψυχή μου. Πίστευα πάντα από μικρό παιδί ότι αυτός είναι ο προορισμός μου, να κάνω τους ανθρώπους να γελάνε, να μην ζω με δημόσιο χρήμα, παρότι αυτοί είναι που τυγχάνουν σεβασμού σε αυτή τη χώρα. Να μην πέσω στα χέρια τους ποτέ για να με επαινέσουν. Ο έπαινος για μένα είναι ένα ύπουλο μαχαίρι που σου βάζει το σύστημα όταν θέλει να σε σκοτώσει.

Έμαθα να μοιράζομαι τις χαρές μου, όχι τις στεναχώριες μου. Έμαθα να ζητάω συγγνώμη όταν πρέπει, αλλά δεν έμαθα να κάνω κωλοτούμπες για να κάνω τη χάρη κανενός. Εύκολο πράγμα να γυρίζεις τα λόγια σου και να τα στρίψεις και να γίνεις καλλιτέχνης παντός καιρού. Δεν μου άρεσε ποτέ η τέχνη του ανώδυνου, προτιμώ τους ανθρώπους που συγκρούονται, λένε την άποψή τους και πληρώνουν την άποψή τους. Προσωπικά δεν θέλω να σας πω τίποτα για μένα, για τι πέρασα, για το τι περνάω, αυτά είναι δικά μου.

Εκείνο που θέλω να ξέρετε είναι ότι σε αυτό το Τσαντίρι ίσως εγώ να είχα περισσότερη ανάγκη από εσάς να περάσω καλά. Γι’ αυτό και σας ευχαριστώ πολύ που το νιώσατε και μου δώσατε αυτή τη χαρά. Ήμουν, είμαι και θα είμαι ευγνώμων πάντα στους ανθρώπους. Για ότι και αν συμβαίνει. Είμαι ευγνώμων ακόμα και στο κανάλι που μου έδωσε αυτή την ευκαιρία μαζί σας. Με συνείδηση επέλεξα να είμαι στο κανάλι αυτό, γιατί δεν θα μου άρεσε να ξανασηκώσω το βάρος του επηρεάζειν. Ας επηρεάσουν οι άλλοι, οι αντικειμενικοί. Εγώ είμαι και θα παραμείνω υποκειμενικός. Δεν αντέχω να ζω με τόσους αντικειμενικούς γύρω μου.

Και επειδή τους στόχους μου αυτούς που είχα στο μυαλό μου από παιδί, ο θεός με βοήθησε να τους πραγματοποιήσω, μπορώ να πω ότι τα πήγα καλά. Τώρα περνάω στον τρίτο μεγαλύτερό μου στόχο. Να ηρεμήσω και να δημιουργήσω αυτά που έχω καλά κρυμμένα στο μυαλό μου. Αλ Τσαντίρι Νιουζ και δεν… επανέρχομαι».

Copy link
Powered by Social Snap