Συγκλονιστική η αντίδραση του

Ο Αιμίλιος Χειλάκης και η τρομερή φράση στον γιατρό που του χειρουργούσε όγκο στο κρανίο

13/06/19 • 16:07 | UPD 13/06/19 • 16:07

Newsroom eleftherostypos.gr

Μια στιγμή θάρρους και ήθους από μια δύσκολη επέμβαση που έκανε πριν από μερικά χρόνια αποκάλυψε ο Αιμίλιος Χειλάκης σε συνέντευξη του.

Σόκαρε και συγκλόνισε βαθιά ο Αιμίλιος Χειλάκης με την αποκάλυψη ενός σοβαρότατου προβλήματος υγείας που πέρασε. Ήταν 41 ετών όταν ανακάλυψε ότι έχει όγκο στο κρανίο. Οι περισσότεροι γιατροί στην Ελλάδα του τα περιέγραφαν αρκετά δύσκολα ως προς τη διαδικασία ανάρρωσης. Ένας Έλληνας γιατρός στην Ολλανδία όμως τον έσωσε και το έκανε σε χρόνο dt.

Σε συνέντευξη του στη σημερινή έκδοση της εφημερίδας Τα Νέα, ο ηθοποιός επαναφέρει στο μυαλό του και περιγράφει εκείνη την περίοδο που μετά από μια εξέταση για τα μάτια, καταλήγει να βρει όγκο στο κάτω μέρος του κρανίου του.

Ο Αιμίλιος Χειλάκης ένιωσε την ανάγκη να μιλήσει γι΄αυτό που πέρασε, κυρίως για να εξάρει τον γιατρό που του έκανε την επέμβαση. Μάλιστα, την ώρα που ετοιμαζόταν για την εγχείρηση και την ολική αναισθησία, ο ηθοποιός γύρισε και είπε μια πολύ συνταρακτικά ήρεμη φράση στον γιατρό.

«Στα 41 μου χρόνια έκανε μια πάρα πολύ σοβαρή εγχείρηση. Είχα έναν όγκο στη βάση του κρανίου. Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς του 2012, παθαίνω διπλωπία. Ο οφθαλμίατρος μου είπε «τρέξε τώρα στον νευροχειρούργο», ο οποίος με τη σειρά του μου είπε για τον όγκο. Εκεί βρήκα τον Χρήστο Γεωργαλά -ένα μαγικό παιδί- στο οποίο χρωστάω τη ζωή μου. Είναι καθηγητής Ενδοσκοπικής Χειρουργικής Βάσης Κρανίου στο Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ.

Για την εγχείρηση όλοι οι νευροχειρούργοι μου έλεγαν ότι ήταν πάρα πολύ δύσκολη, πολύ επίπονη και πανάκριβη. Σχεδόν 200.000 ευρώ μου έλεγαν ότι θα κόστιζε. Ο Χρήστος μου είπε ότι ήταν πολύ εύκολη εγχείρηση, πολύ απλή και ότι θα μπορούσα να φύγω σε δύο ημέρες από το νοσοκομείο. Επίσης, υπολόγιζε δύο μήνες χρόνο ανάρρωσης, ενώ οι άλλοι μου έλεγαν ότι θα συνέλθω έπειτα από έναν χρόνο.

Όταν μπήκα στο χειρουργείο και ενώ με προετοίμαζαν, του λέω «Θέλω να σου πω ότι μέχρι τώρα έχω ζήσει μια πλήρη ζωή. Τα περισσότερα πράγματα από αυτά που ήθελα να κάνω τα προσπάθησα. Άλλα έγιναν, άλλα δεν έγιναν. Μην έχεις κανένα άγχος». Βλέπω τα μάτια του να γυαλίζουν. Ύστερα από δύο ημέρες και αφού πήγαν όλα καλά, μου λέει «Πρώτη φορά στη ζωή μου είδα ασθενή να ηρεμεί τον χειρουργό». Δεν θα το ξεχάσω ποτέ».

Copy link
Powered by Social Snap