Η Γωγώ Μαστροκώστα περιγράφει τη στιγμή που έμαθε ότι έχει καρκίνο του μαστού [βίντεο]

22/05/19 • 16:35 | UPD 22/05/19 • 16:35

Newsroom eleftherostypos.gr

Αν σε γονατίζει να μαθαίνεις τέτοιο μαντάτο γενικά, φανταστείτε πως μπορεί να ένιωσε η Γωγώ Μαστροκώστα που το έμαθε τη μέρα που γέννησε.

Δεν είναι με τίποτα εύκολο για έναν άνθρωπο να μαθαίνει ότι έχει καρκίνο. Οποιαδήποτε μορφή. Δεν είναι ούτε απλά δύσκολο για μια γυναίκα να μαθαίνει ότι πάσχει από καρκίνο του μαστού. Η Γωγώ Μαστροκώστα το έζησε σε όλη του τη σκληρότητα, αφού το έμαθε λίγες ώρες μετά τη γέννηση της κόρης της.

Είναι κάτι που της πήρε λογικά αρκετό χρόνο για να μπορεί να το επικοινωνήσει στους γύρω της. Και στην περίπτωση της ήταν ακόμα πιο ζόρικο γιατί είχε την ενόχληση από τα μίντια για να το πει.

Η Γωγώ Μαστροκώστα έχει φτάσει σήμερα στο σημείο που μπορεί να το λέει με ψυχραιμία. Κι αυτό έκανε χθες το βράδυ στο Μετά Τα Μεσάνυχτα. Αναφέρθηκε στις ζόρικες στιγμές μόλις της ανακοίνωσε ο μαιευτήρας της ότι υπάρχει όγκος στο στήθος.

«Δε θα ξεχάσω ποτέ αυτή τη στιγμή. Βίωνα εγώ αυτό το πράγμα και έπρεπε να χτενιστώ και να βγω με χαμόγελο γιατί από κάτω περίμεναν φωτογράφοι. Εκείνη την περίοδο δεν ήξερα καν τι μου γινόταν για να το συζητήσω. Κι ο λόγος που ακόμα δεν το συζητάω είναι γιατί σιχαίνομαι να με λυπούνται. Το κάνω τώρα γιατί νιώθω πια πολύ δυνατή μετά από τόσα χρόνια. Ξεπερνιούνται κάποια πράγματα στη ζωή.

Τρεις μέρες αφότου γέννησα και ήμουν σε πελάγη ευτυχίας, ο γιατρός μου ανακοίνωσε ότι έχω καρκίνο στο στήθος. Εγώ είχα ψηλαφίσει κάτι πριν την εγκυμοσύνη, αλλά είχα πάει στο γιατρό και δε μου βρήκε τίποτα. Αυτό είναι κι ένα μήνυμα που θέλω να δώσω. Δε μένουμε ποτέ σε μία εξέταση και έναν γιατρό.

Εγώ δεν είχα κάποιο ιστορικό ούτε κάποιο άλλο ερέθισμα από το περιβάλλον μου. Έκανα εξέταση λοιπόν και μου είπαν δεν έχω τίποτα. Εγώ άκουσα τα καλά νέα και το ξέχασα εντελώς.

Κι έρχεται η ώρα της γέννας και μου λένε αυτό. Εγώ χλώμιασα. Ξυπνάω και μετά τη νάρκωση το πρώτο πράγμα που ακούω είναι πως τα πράγματα δεν είναι καλά. Έπρεπε να περάσω  και μια μέρα που έβλεπα το παιδί μου μόνο από το τζάμι. Το ότι συνέβη αυτό, οκ το αποδέχεσαι εύκολα. Αλλά το ότι μου συνέβη εκείνη τη στιγμή που είχα γεννήσει, δε μπόρεσα να το δεχτώ.

Κρατούσα το μωρό μου αγκαλιά, έκλαιγα και σκεφτόμουν αν θα τη δω να μεγαλώνει. Σε όλη την περιπέτεια της υγείας μου ο Τραϊανός στάθηκε βράχος δίπλα μου. Ο Τραϊανός μου είπε να βγω να μιλήσω για τον καρκίνο στο στήθος για να βοηθήσω τις υπόλοιπες γυναίκες. Τον πρώτο μήνα δεν μπορούσα να διαχειριστώ στην ασθένειά μου. Ο καρκίνος με έκανε να χάσω για πάντα την ανεμελιά μου».

Copy link
Powered by Social Snap