Θαυμάσιες η Κατερίνα κι η Τάμτα

Eurovision 2019: Οι επιτυχημένες performances Ελλάδας-Κύπρου και η αισιοδοξία για τον τελικό

15/05/19 • 15:40 | UPD 15/05/19 • 15:46

Newsroom eleftherostypos.gr

Οι προσδοκίες της κάθε χώρας από την εκπρόσωπο της στη Eurovision φάνηκαν χθες. Η Τάμτα ήταν εμφανώς πιο αγχωμένη, η Ντούσκα πιο ήρεμη.

Για τη μία ήταν απλά η επιβεβαίωση των προσδοκιών. Για την δεύτερη ήταν η αναθέρμανση τους. Η Τάμτα πήγε στο Ισραήλ με στόχο την πρωτιά ή τουλάχιστον μια θέση στην πρώτη πεντάδα. Η Κατερίνα Ντούσκα πήγε στη Eurovision χωρίς το τεράστιο πρέπει στους ώμους της και τα κατάφερε εξίσου καλά.

Η αλήθεια είναι πως η επιλογή της Κατερίνας και του κομματιού δεν δημιουργούσαν προσδοκίες. Όχι γιατί είναι κακή τραγουδίστρια ή κακό τραγούδι. Ίσα ίσα. Αλλά γιατί δε φαινόταν να συμβαδίζει με αυτό που έχουμε όλοι στο μυαλό μας όταν ακούμε Eurovision.

Σε κάθε περίπτωση η Κατερίνα Ντούσκα και το Better Love ξεκλείδωσαν την πρώτη πίστα και τώρα θα βρεθούν εκπροσωπώντας την Ελλάδα στον τελικό. Και η Κατερίνα με την ομάδα της θα το κάνουν δίχως άγχος. Αξίζει να πούμε βέβαια πως η χθεσινή της performance ήταν πάρα πολύ καλή. Ερμηνευτικά και σκηνικά. Δούλεψαν όλα ρολόι για το κοινό μάτι.

Γιατί στην πράξη υπήρξαν τεχνικά προβλήματα σε όλη τη διάρκεια της βραδιάς, ενώ μία από τις χορεύτριες της Ντούσκα είχε ένα ατύχημα στο πόδι κι έκανε υπερπροσπάθεια. Σε βαθμό που δε φάνηκε κάτι.

Η Κατερίνα Ντούσκα λίγο μετά εξηγούσε στον Γιάννη Πουλόπουλο τον δικό της στόχο. «Ο στόχος μου ήταν να εκπροσωπήσω με έναν τρόπο έναν μουσικό χώρο που δεν προβάλλεται αρκετά. Έχουμε φωνή έχουμε όραμα. Πιστεύω πολύ σε αυτή τη γενιά. Νιώθω δικαιωμένη. Έχουμε ζητήσει και άλλες αλλαγές και μας έχουν υποσχεθεί πως θα έρθουν όλα μέχρι τον τελικό. Σκηνοθετικής φύσεως αλλαγές. Χρησιμοποιώ ακουστικό ένα μήνα που είναι ο εφιάλτης του κάθε τραγουδιστή. Εγώ το ευχαριστήθηκα και ένιωσα πολύ καλά στη σκηνή. Τα καλύτερα έχω να πω για την Τάμτα».

Από την άλλη, το Replay της Κύπρου φτιάχτηκε για να ακουστεί, για να παίξει στα φαβορί, για να πρωταγωνιστήσει. Κι αυτό προσέδωσε λίγο παραπάνω άγχος στην Τάμτα, η οποία το παραδέχτηκε κιόλας.

«Όταν κατέβηκα από τη σκηνή νομίζω ήμουν σαν μια τρελή. Το χάρηκα πάρα πολύ, ήταν από τα πιο εξαιρετικά πράγματα που έχω ζήσει στην καριέρα μου. Αισθάνθηκα υπέροχα, πέρασα υπέροχα. Είναι μαγικό όταν βγαίνεις, δεν μπορείς να ασχοληθείς με τις λεπτομέρειες. Έλεγα που ήμουν τόσο καιρό; Θα βρω πράγματα που δεν θα μου αρέσουν, είμαι λίγο απαιτητική. Αυτή τη στιγμή θέλω να χαρώ που πήγαμε στον τελικό. Είναι πολύ όμορφο αυτό που ζούμε, έχει χαρά και συγκίνηση. Η Κατερίνα Ντούσκα ήταν καλύτερη από όλες τις πρόβες που έχει κάνει. Πάμε τώρα να το διασκεδάσουμε όλοι μαζί στον τελικό».

Αν μπορούμε να πούμε κάτι εν όψει τελικού είναι ότι μιλάμε για μια γιορτή μουσικής και δεν χρειάζεται να μένουμε σε θέσεις και βαθμολογίες. Αυτό κρίνεται κι από παράγοντες που δεν αφορούν τις δυνατότητες της Κατερίνας ή της Τάμτα. Υπάρχουν κι άλλα τραγούδια με αξιώσεις. Αυτό που μπορούμε να απαιτήσουμε κι από τις δύο είναι να αποδώσουν με τον ίδιο τρόπο που το έκαναν χθες το βράδυ.

Δείτε ξανά τις δύο εμφανίσεις στη σκηνή της Eurovision.

Copy link
Powered by Social Snap