τι δείχνουν τα στοιχήματα

Eurovision 2019: Η Κατερίνα Ντούσκα κάνει απόψε πρόβα πρόκρισης

13/05/19 • 13:29 | UPD 13/05/19 • 14:03

Μάρτζυ Λαζάρου

Η κυπριακή συμμετοχή με την Τάμτα και η ελληνική με την Ντούσκα τα δύο φαβορί της βραδιάς, σύμφωνα με τα στοιχήματα

Η ώρα της Eurovision έφτασε και αύριο στις 22.00, στην ΕΡΤ2, θα μεταδοθεί ο Α’ Ημιτελικός. Η Κατερίνα Ντούσκα θα εμφανιστεί στη 16η θέση, ενώ η Κύπρος με την Τάμτα θα ανοίξει τη βραδιά της διοργάνωσης.

Οι ιθύνοντες της ευρωπαϊκής διοργάνωσης ετοιμάζουν πολλές εκπλήξεις για ακόμη μια χρονιά και όλες οι χώρες προετοιμάζονται για να παρουσιάσουν το καλύτερο αποτέλεσμα στη σκηνή.

Σήμερα το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί η πρόβα τζενεράλε όλων των χωρών, ενώ απόψε το βράδυ είναι το σόου των κριτών, το οποίο γίνεται live και σε αυτό ψηφίζουν οι κριτικές επιτροπές στις χώρες που αναμένεται να περάσουν στον Τελικό στις 18/5.

Συνολικά 42 χώρες θα λάβουν μέρος στο φετινό διαγωνισμό, με τις λεγόμενες «Big Five» (Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία και Ισπανία) να παίρνουν απευθείας το εισιτήριο για το μεγάλο τελικό, όπως επίσης και το Ισραήλ, η χώρα που νίκησε πέρυσι και διοργανώνει φέτος την εκδήλωση.

Ελλάδα και Κύπρος πραγματοποίησαν την Πέμπτη και την Παρασκευή τη δεύτερή τους πρόβα έτσι ώστε να ρυθμίσουν κάθε λεπτομέρεια εν όψει του αυριανού ημιτελικού. Η Κατερίνα Ντούσκα ανέβηκε το πρωί της Παρασκευής και πραγματοποίησε τρεις φορές, όπως είθισται, τη χορογραφία της και φυσικά τεχνικά το τραγούδι της, το «Better Love». Οι δυο προσπάθειες, σύμφωνα με τους fan και τους δημοσιογράφους, δεν πήγαν καλά. Η τρίτη και η τελευταία της πρόβα όμως στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία καθώς λύθηκαν όλα τα τεχνικά προβλήματα τα οποία είχε.

Από την άλλη, η Τάμτα επί σκηνής διέλυσε κάθε αμφιβολία για τις φωνητικές της δυνατότητες, αφού ερμήνευσε εξαιρετικά το «Replay». Επιπλέον, φαίνεται πως η φετινή κυπριακή συμμετοχή της Γιουροβίζιον βελτίωσε σκηνοθετικά το θέαμα, με πιο σφιχτά πλάνα, που δίνουν ρυθμό στην παρουσίαση. Επίσης, στη δεύτερή της πρόβα την Πέμπτη αντιμετώπισε και κάποια τεχνικά προβλήματα, που έκαναν το κυπριακό κανάλι ΡΙΚ να βγάλει ανακοίνωση λέγοντας: «Είμαστε υποχρεωμένοι να σας ενημερώσουμε πως σήμερα, κατά τη διάρκεια της πρόβας, προέκυψε ένα τεχνικό πρόβλημα, στο οποίο δεν τηρήθηκε η ισορροπία μεταξύ των μικροφώνων. Η κυπριακή συμμετοχή υπέβαλε νέο αίτημα για sound check, το οποίο έγινε δεκτό σήμερα το απόγευμα. Τα ζητήματα που προέκυψαν πλέον έχουν διορθωθεί».

Τα στοιχήματα έχουν πάρει «φωτιά» και σύμφωνα με τον ΟΠΑΠ, που έχει βγάλει τις αποδόσεις του Α’ Ημιτελικού, οι χώρες που αναμένεται να προκριθούν στον Τελικό είναι οι εξής: Κύπρος με απόδοση (1,04), Ελλάδα (1,.03), Ισλανδία (1,06), Σλοβενία (1,22), Ουγγαρία (1,22), Αυστραλία (1,15), Εσθονία (1,45), Σερβία (1,22), Βέλγιο (1,42), Τσεχία (1,18), Πορτογαλία (1,9), Πολωνία (1,85), Σαν Μαρίνο (3), Φινλανδία (5.5), Λευκορωσία (2,75), Γεωργία (4,25) και τέλος Μαυροβούνιο (9). Να σημειωθεί ότι στον Α’ Ημιτελικό, εκτός από τις παραπάνω χώρες, ψηφίζουν επίσης η Ισπανία, η Γαλλία και το Ισραήλ.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου 

Copy link
Powered by Social Snap