«Δεν δέχομαι να κουνάς δάχτυλο στον τηλεθεατή»

Εκτός εαυτού η Σκορδά με τη δήλωση του Μπεγνή για την τηλεόραση [βίντεο]

19/04/19 • 14:16 | UPD 19/04/19 • 14:16

Newsroom eleftherostypos.gr

Η δήλωση του Μπεγνή ότι η τηλεόραση αποτελεί ως επί το πλείστον από «σκουπίδια» ανάγκασε τη Φαίη Σκορδά να σταθεί έναντια στον ηθοποιό.

Παρεξήγηση δίχως ουσιαστικό λόγο έγινε στο Πρωινό, με τη Φαίη Σκορδά, τον Δημήτρη Ουγγαρέζο, τη Γραμμέλη και τον Καβατζίκη να υψώνουν την ένταση για να τοποθετηθούν ως προς αυτό που δήλωσε ο Μέμος Μπεγνής για την ελληνική τηλεόραση. Ότι δηλαδή απαρτίζεται κυρίως από προγράμματα-σκουπίδια.

Ο Μέμος Μπεγνής ρωτήθηκε για τα social media και την ελληνική τηλεόραση και είπε τα εξής:

«Αυτό ότι πηγαίνω στο ταξί και ανεβάζω στόρι, πηγαίνω στο λεωφορείο κάνω στόρι, είμαι στην τουαλέτα κάνω στόρι… εγώ πραγματικά, μου έρχεται μια αναγούλα. Δεν θέλω να ξέρει όλος ο κόσμος που πάω, που τρώω, που περπατάω, τι ταινία βλέπω, αν είμαι σπίτι μου. Είναι μία αρρώστια που άμα δεν την κοντρολάρεις θα σε πάρει από κάτω.

Θέλω να αλλάξω όλη την τηλεόραση. Δεν μου αρέσει η τηλεόραση. Η συντριπτική πλειοψηφία δεν… Υπάρχουν διαμαντάκια, κάποια καλά σίριαλ, κάποιες λίγες καλές εκπομπές, όλα τα άλλα είναι για πέταμα δυστυχώς. Λείπει η παιδεία, λείπουν οι εκπομπές που δίνουν παιδεία, που σε μαθαίνουν το καλό θέατρο, που σου μαθαίνουν την καλή μουσική, που σε μαθαίνουν ωραία στέκια να πας στην Αθήνα, που σου μαθαίνουν καλούς τρόπους, το πως να είσαι καλός άνθρωπος.

Τα σκουπιδαριά που βλέπουμε στην τηλεόραση είναι οι ίντριγκες, το πώς θα θάψουμε ο ένας τον άλλον, πόσο εύκολη είναι η δόξα και το χρήμα σε αυτά τα show με τα παιδιά που νομίζουν ότι πολύ εύκολα τα κατακτούν όλα και μετά από 2 χρόνια που τα ξεχνάνε παθαίνουν κατάθλιψη γιατί βγαίνει ο επόμενος.

Είναι μηνύματα λάθος που δίνουμε στα νέα παιδιά. Γι’ αυτό και λέω ότι δεν μου αρέσει η σημερινή τηλεόραση, γιατί έχει καταντήσει λίγο μηχανή κρέατος και δεν είναι καλό».

Η Φαίη Σκορδά θεώρησε πως εξέφρασε μια απόλυτη άποψη προς όλα τα προγράμματα συλλήβδην. Κάτι που δεν έγινε. Ο ηθοποιός ανέφερε απλώς ότι η πλειονότητα είναι σκουπίδια. Και δεν είπε ψέμματα. Τουλάχιστον όσον αφορά την ιδιωτική mainstream τηλεόραση. Η Φαίη Σκορδά αισθάνθηκε θιγμένη όπως έδειξε από τον τρόπο της και υπερθεμάτισε για το τηλεοπτικό κοινό.

«Αυτά που περιγράφει τόσο εξειδικευμένα, υποστηρίζονται ανά τον κόσμο από τα κρατικά δίκτυα. Τον συμπαθώ τον Μέμο, είναι υπερταλαντούχος, αλλά…Από κανέναν δεν δέχομαι να κουνάς το δάχτυλο είτε στον τηλεθεατή είτε σε μένα την ίδια είτε στην τηλεόραση. Δηλαδή, ό,τι κάνει είναι της ποιότητας. Δεν μπορείς να λες ότι όλα είναι για πέταμα στην τηλεόραση, δεν μου αρέσει τίποτα. Είναι σαν να λέει ότι αυτά που επιλέγει ο κόσμος, δεν τα επιλέγει σωστά.

Κι εγώ απαντώ: ποιος είσαι εσύ που θα κρίνεις τι θα επιλέξει ο κόσμος. Με ποιο δικαίωμα λέει ότι είναι σκουπιδαριό; Για μένα πρέπει να έχεις πολύ θράσος για να πεις σκουπιδαριό ολόκληρη την τηλεόραση. Δηλαδή ο ίδιος ό,τι έχει κάνει το έχει κάνει τέλεια, το έχει κάνει σωστά, το έχει κάνει 100% ποιοτικά».

Copy link
Powered by Social Snap