Σοκάρει ο Γιάννης Τάσσιος με την απειλή για να σταματήσει το τραγούδι [βίντεο]

14/03/19 • 17:48 | UPD 14/03/19 • 17:48

Newsroom eleftherostypos.gr

Η εξαφάνιση του από το τραγούδι ήταν απότομη και χωρίς να την καταλάβει κανείς. Μερικά χρόνια μετά ο Γιάννης Τάσσιος εξηγεί τι συνέβη.

Ένα Φιλί, Γλώσσα Επικοινωνίας, Ούτε Στον Εχθρό Μου. Τρία τραγούδια που τον πήγαν γρήγορα στην κορυφή των charts και του έφεραν μεγάλη επιτυχία. Κι από κει και μετά τίποτα. Κενό. Ο Γιάννης Τάσσιος εξαφανίστηκε γρήγορα από την ελληνική μουσική, αλλά όπως φαίνεται δεν έγινε κατ΄επιλογή του. Τον απείλησαν και το έκανε!

Καλεσμένος στην εκπομπή της Ελεονώρας Μελέτη, ο Γιάννης Τάσσιος περιέγραψε τι τον ώθησε σε αυτό. Την εποχή που τα παραπάνω τραγούδια τον είχαν κάνει πολύ δημοφιλή, δέχτηκε προτάσεις από νυχτερινά κέντρα. Προφανώς δε μπορούσε να πει Ναι σε όλες τις προτάσεις.

Ο πομπός μίας εξ αυτών ήταν που έβαλε τέλος στην καριέρα του. Ο Γιάννης Τάσσιος άκουσε από κάποιον, όχι επιχειρηματία της νύχτας όπως λέει, να τον απειλεί ότι αν τραγουδήσει ξανά σε πίστα της Αθήνας, θα τον σκοτώσει. Με τέτοιες απειλές και δη στη νύχτα, δεν παίρνεις ρίσκο. Προσπαθείς απλώς να σώσεις τη ζωή σου. Κι αυτό έκανε ο Γιάννης Τάσσιος.

«Η νύχτα έχει άγραφους νόμους που δε μπορείς να κάνεις διαφορετικά απ΄αυτούς. Δε μπορείς να μιλήσεις γενικά σε κανέναν ή να κάνεις κάτι γι΄αυτό, πρέπει να το κρατήσεις μέσα σου. Δηλαδή οι δικοί σου άνθρωποι δε μπορούν να γνωρίζουν γιατί μπορεί να κινδυνεύσουν κι εκείνοι. Ένας από τους λόγους που είμαι εδώ είναι για να πω σε όσους με έχουν στηρίξει όλα αυτά τα χρόνια, τι συνέβη. Αυτό το γιατί με άγχωνε ακόμα περισσότερο και δε μπορούσα να το διαχειριστώ.

Είπα κάποια πράγματα, έχουν περάσει πολλά χρόνια. Όταν έκανα μια μεγάλη επιτυχία το 2009 με το Γλώσσα Επικοινωνίας, γινόταν πανικός. Χτύπησε τότε το τηλέφωνο, δε μπορώ να αποκαλύψω ποιος, και μου λέει «αφού δεν θα έρθεις εδώ, δε θα πας πουθενά, γιατί αν θα πας, θα το πληρώσεις πολύ ακριβά. Και ξέρεις ότι εγώ δεν παίζω». Μέσα σε 20 δευτερόλεπτα έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου. Δεν ήταν επιχειρηματίας.

Για να φτάσει ένας τέτοιος άνθρωπος να σου πει κάτι τέτοιο, θεωρώ ότι ήταν αποφασισμένος. Δεν ήταν μια απλή απειλή. Το θέμα δεν ήταν να αποσυρθώ γενικά, αλλά να αποσυρθώ από την Αθήνα. Ήταν πάνω από τις δυνάμεις μου, δε μπορούσα να το παρακούσω. Τότε έλεγα ψέματα ότι έχω κλείσει εμφανίσεις στο εξωτερικό και θα φύγω για μεγάλο διάστημα.

Δε μπορούσα να εμπιστευτώ κάποιον και να του μιλήσω. Αν μιλούσα θα το πλήρωνα με τη ζωή μου. Δεν ξέρω γιατί τηλεφώνησε σε μένα κι αν το έκανε και σε άλλους. Τα παράτησα όλα τότε εντελώς. Έπαθα σοβαρή κατάθλιψη και δεν έβγαινα από το σπίτι μου. Χάθηκα από παντού. Ούτε στη γυναίκα μου δεν είπα τίποτα για να μην την τρομάξω».

Copy link
Powered by Social Snap