Δικαστική «νίκη» για τον Χάρβι Γουάινστιν σε βάρος της Άσλεϊ Τζαντ

10/01/19 • 15:26 | UPD 10/01/19 • 15:26

Newsroom eleftherostypos.gr

Για δεύτερη φορά μέσα σε ένα τετράμηνο το δικαστήριο του Λος Άντζελες δικαίωσε τον Χάρβι Γουάινστιν εις βάρος της Άσλεϊ Τζαντ.

Τον περασμένο Οκτώβριο ο Χάρβι Γουάινστιν και οι δικηγόροι του πανηγύριζαν για την δικαίωση τους στο δικαστήριο απέναντι στην κατηγορία της Λουτσία Έβανς που ισχυριζόταν ότι την είχε εξαναγκάσει σε στοματικό σεξ. Τώρα είναι η στιγμή για μια δεύτερη νίκη για την πλευρά του παραγωγού, απέναντι στην Άσλεϊ Τζαντ.

Μία από τις πρωτεργάτριες του κινήματος Me Too, η Τζαντ είχε ισχυριστεί σχεδόν από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε το σκάνδαλο ότι ο Γουάινστιν την είχε παρενοχλήσει σεξουαλικά και επειδή εκείνη δεν ενέδωσε, έλεγε κακά λόγια σε σκηνοθέτες και της έκλεισε πόρτας καταστρέφοντας κατά κάποιο τρόπο την καριέρα της.

Η Άσλεϊ Τζαντ είναι μια από τις 75 γυναίκες που κατηγορούν τον Χάρβι Γουάινστιν. Όμως η περίπτωση της φαίνεται πως έληξε με ήττα. Τον περασμένο Σεπτέμβριο είχε έρθει η πρώτη κατραπακιά, αφού το δικαστήριο του Λος Άντζελες είχε απορρίψει την περίπτωση της κι οι δικηγόροι της επαναδιατύπωσαν την κατηγορία ύστερα από μια αλλαγή στον πολιτειακό νόμο.

Τελικά ούτε τη δεύτερη φορά μπόρεσε να δικαιωθεί δικαστικά με την έδρα να αιτιολογεί την απόφαση λέγοντας ότι η συγκεκριμένη περίπτωση δεν έχει καμία σχέση με τις άλλες κατηγορίες. Η μεταξύ τους αντιπαράθεση πάντως δεν έχει τελειώσει. Εκκρεμούν ακόμα τρεις κατηγορίες της Τζαντ προς τον Γουάινστιν με τους δικηγόρους των δύο πλευρών να διατείνονται ότι θα τους δικαιώσει η συνέχεια.