Περί τηλεόρασης ο λόγος

Φίλιππος Σοφιανός: Οι Έλληνες ηθοποιοί αρθρώνουν σενάρια-παπ..ες

19/10/18 • 18:31 | UPD 19/10/18 • 18:31

Newsroom eleftherostypos.gr

Ο Φίλιππος Σοφιανός είπε το πολύ σωστό ότι οι ηθοποιοί στην ελληνική τηλεόραση καλούνται να χτίσουν τον εκάστοτε ρόλο τους έχοντας στην καλύτερη μέτρια κείμενα.

Στα ξεκινήματά του συμμετείχε σε τηλεοπτικές σειρές που αν μη τι άλλο είχαν ένα επίπεδο. Δεν ήταν τέλειες ή αλάνθαστες, υπήρχε όμως ένα σενάριο για να σταθεί σε αυτό ο ηθοποιός και να δείξει κάτι. Από το 2008 και μετά αυτό φθίνει κάθε χρόνο, ώστε πλέον μιλάμε για κακά σενάρια και κακές ερμηνείες. Ο Φίλιππος Σοφιανός θεωρεί ότι οι δουλειές εδώ γίνονται με μια απίστευτη προχειρότητα.

Σε συνέντευξή του στη Φωλιά των ΚουΚου, ο 61χρονος ηθοποιός ρωτήθηκε για την περίπτωση του Γιώργου Αγγελόπουλου στο Τατουάζ και σίγουρα η άποψη του για τη συνολική λειτουργία της μυθοπλασίας στην τηλεόραση δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη.

Ο Φίλιππος Σοφιανός είπε το πολύ σωστό ότι οι ηθοποιοί εδώ καλούνται να χτίσουν τον εκάστοτε ρόλο τους έχοντας στην καλύτερη μέτρια κείμενα. Σε αντίθεση με την Αγγλία ή την Αμερική όπου η επιμονή στη λεπτομέρεια και ο χρόνος που παίρνουν οι σεναριογράφοι, οδηγεί σε αξιοθαύμαστα πονήματα.

«Του Ντάνου με γεια του με χαρά του που παίζει στο Τατουάζ. Δεν νομιμοποιώ εγώ ανθρώπους που δεν είναι της δουλειάς. Σε μια ξένη σειρά δες λίγο τους διαλόγους και τι λένε αυτοί οι άνθρωποι. και κάνε και το ίδιο πράγμα σε μια ελληνική σειρά. Δες τι παπ…ες αρθρώνουν οι Έλληνες ηθοποιοί και τι σπουδαία κείμενα αρθρώνουν οι ηθοποιοί που κάνουν τη δουλειά τους στην Αγγλία ή στην Αμερική.

Μου καταλόγισαν ότι κράζω μια ολόκληρη χώρα Δήλωσα και το δηλώνω και τώρα ότι οι δουλειές στην Κύπρο είναι φθηνές παραγωγές. Στήνονται στον αέρα. Λείπουν οι μισές ειδικότητες από το συνεργείο και τα μπάτζετ είναι από 5.000-7.000 το επεισόδιο. Αυτό δεν μπορεί να μεταφράζεται ως ότι ο Σοφιανός κράζει την Κύπρο. Την Κύπρο την αγαπάω και τη λατρεύω.»