Το παράπονο για το περιστατικό με τον αλβανικό αετό

Ελένη Φουρέιρα: Πώς γίνεται να με λένε εθνικίστρια; [βίντεο]

11/09/18 • 16:02 | UPD 11/09/18 • 16:02

Newsroom eleftherostypos.gr

«Πώς γίνεται μετά από όλα αυτά που έχω περάσει στη ζωή μου προσπαθώντας να με αποδεχτεί αυτή η χώρα, να γυρίσουν και να πουν ότι είμαι και εθνικίστρια;» αναρωτήθηκε με παράπονο η Ελένη Φουρέιρα.

Το γιατί έχουμε κολλήσει τόσο πολύ με την εθνικότητα της είναι κάτι ακατανόητο. Παλιότερα που και η ίδια δεν ένιωθε άνετα με αυτό και δεν τολμούσε να το παραδεχτεί, ίσως να δικαιολογείτο. Τώρα που η Ελένη Φουρέιρα δεν ντρέπεται και δεν φοβάται, εμείς επιλέγουμε να στεκόμαστε σε κάτι τόσο ανούσιο. Κάτι αντίστοιχο συνέβη κι όταν σχημάτισε τον αλβανικό αετό με τον εκπρόσωπο της Αλβανίας στη Eurovision.

Μαζί με τον Γιουσπέπα είχαν φτιάξει με τα χέρια τους το σύμβολο της αλβανικής σημαίας, αλλά ταυτόχρονα και ένα σύμβολο που σημαίνει έναν «μεγαλοϊδεατισμό» για τη γείτονα που περιλαμβάνει την Ήπειρο στα εδάφη της. Προφανώς και η Ελένη Φουρέιρα δεν είχε κανένα σκοπό να υπονοήσει κάτι τέτοιο.

Τα σχόλια που εισέπραξε βέβαια την κατηγορούσαν για εθνικισμό απέναντι στην Ελλάδα. Κάτι που θα ήταν πολύ οξύμωρο, αν σκεφτούμε ότι η Ελένη Φουρέιρα πάλευε από την πρώτη της στιγμή στη χώρα να γίνει αποδεκτή και να μην την κρίνουν για το ότι είναι Αλβανίδα. Κι όταν μάλιστα λέει όπου σταθεί κι όπου βρεθεί ότι νιώθει κυρίως Ελληνίδα, καθίσταται άδικο να την ψέγουμε για κάτι άτοπο ουσιαστικά.

Η ίδια περιέγραψε στο Star και στην εκπομπή Στη Φωλιά των ΚουΚου πώς ένιωσε εκείνες τις μέρες που έκανε αυτή την κίνηση.

«Ήταν κάτι το οποίο με στεναχώρησε πάρα πολύ. Πριν από αυτό είχα σηκώσει άλλες 100 σημαίες αλλά δεν υπήρχε πρόβλημα. Ουσιαστικά, για κάποιους από τα media υπήρχε πρόβλημα με την αλβανική σημαία. Στεναχωρήθηκα πολύ γιατί λέω, είμαι εδώ, πάω να διαγωνιστώ και σηκώνω στις πλάτες μου και αυτή τη χώρα και την Ελλάδα και την Αλβανία κι εκπροσωπώ την Κύπρο και αντί να με στηρίξετε που προσπαθώ να σας κάνω υπερήφανους τόσα χρόνια… δεν μπορείτε να μου το κάνετε αυτό και να με βγάζετε εμένα εθνικίστρια!

Εγώ στην Ελλάδα στην ιστορία δεν το έμαθα αυτό. Δεν ξέρω σε ποια ιστορία το λέει αυτό, γιατί στην ελληνική ιστορία δεν το λέει. Πώς γίνεται μετά από όλα αυτά που έχω περάσει στη ζωή μου προσπαθώντας να με αποδεχτεί αυτή η χώρα, να γυρίσουν και να πουν ότι είμαι και εθνικίστρια; Έλεγα, δεν το πιστεύω Θεέ μ,ου, τι άλλο θα ακούσω! Από την άλλη συνειδητοποίησα πόσο με αγαπάει ο κόσμος. Ό,τι και να έκαναν κάποιοι, όσο κι αν προσπάθησαν κάποιοι να μου κάνουν αυτό που ήθελαν να μου κάνουν, δεν τα κατάφεραν. Όσο κι αν προσπάθησαν να με κάνουν να μισήσω την Ελλάδα, δεν τα κατάφεραν.»