Για την ερμηνεία του Άνθρωποι Μονάχοι από την Πέγκυ Ζήνα

Κόντρα Γιώργου Λύρα με τις κόρες της Μοσχολιού για το «Άνθρωποι Μονάχοι»

05/09/18 • 16:54 | UPD 05/09/18 • 17:04

Newsroom eleftherostypos.gr

Η διασκευή του Άνθρωποι Μονάχοι από την Πέγκυ Ζήνα για τα Mad δεν άρεσε καθόλου στην οικογένεια της Βίκυς Μοσχολιού. Ο Γιώργος Λύρας με την τοποθέτησή του τις ανάγκασε να απαντήσουν με χαρακτηρισμούς.

Μπορεί να έχουν περάσει σχεδόν τρεις μήνες από την ημέρα που η Πέγκυ Ζήνα ανέβηκε στη σκηνή των MAD Awards και τραγούδησε το Άνθρωποι Μονάχοι της Βίκυς Μοσχολιού, αλλά η κουβέντα γύρω από το αν ήταν σωστή η κίνησή της δεν έχει κοπάσει. Οι κόρες της Βίκυς Μοσχολιού απάντησαν προ ημερών τοποθέτηση του Γιώργου Λύρα για την διασκευή του τραγουδιού.

Ο σύζυγος και μάνατζερ της Πέγκυς Ζήνα είχε γράψει στο προφίλ του στο Facebook τα εξής:

«Γεια σας. Άφησα να περάσει καιρός για να πάρω θέση ως manager της Πέγκυς. Άρα και την ευθύνη .
Έκανε αυτή την διασκευή γιατί μας άρεσε. Θα κάνει και επόμενη αν μας αρέσει. Επίσης θα λέει και το τραγούδι ως έχει οπότε θέλει (όλα αυτά με την άδεια των δημιουργών) ή στην κλασική του μορφή.

Έτσι λοιπόν όλοι εσείς θα έχετε την δυνατότητα να το ακούτε όπως εσείς επιλέξετε γιατί θα υπάρχει σε όλες τις μορφές. Εάν δεν σας αρέσει καμία μπορείτε να μην το ακούτε, εάν θέλετε να ακούτε μόνο την Βικάρα ,την οποία ακούω και εγώ, ακούστε μόνο την Βικάρα.

Η Βίκυ ήταν large άνθρωπος και τα λόγια που είπε μπροστά μου στην Πέγκυ ήταν συγκινητικά πιστεύω ότι αν μας ακούει από κάπου ψηλά θα γελάει ( ακούω και τον ήχο) διαβάζοντας ότι τρίζουν τα κόκαλα της και ότι κάναμε ένα ανοσιούργημα. Ανόητες προτάσεις από ανόητους ανθρώπους.
Η Πέγκυ 20 χρόνια το τραγουδά στην κλασική μορφή του.
Τώρα που εμφανίζεται στο θέατρο Βεργίνα το τραγουδά στην κλασική μορφή του επίσης.
Στα mad τραγούδησε την διασκευή.
Την Δευτέρα 10, Σεπτεμβρίου στο ΒΕΑΚΕΙΟ που θα έρθει ο Κάτα και ο Σαλαμπασόπουλος (Τενόρος) θα ερμηνεύσει την διασκευή του.
Στην Αμερική που θα πάει μετά …δεν ξέρω ακόμη
Στην Κύπρο?
Στην Γερμανία?
Άρα τελικό συμπέρασμα.Το τραγούδι θα ακούγεται σε όλο τον κόσμο επειδή το επέλεξε η Πέγκυ.
Θα το λέει όποτε θέλει, όπως θέλει και εσείς έχετε το δικαίωμα να το ακούτε ή όχι.

Γιώργος Λύρας

Υ.Γ. Είμαι ανοιχτός για κόσμιες απαντήσεις
Αν διαλέξετε άτακτες λέξεις…δέχομαι μόνο κατά πρόσωπο, όποτε θελήσετε».

Αυτά τα λόγια δεν ήχησαν καλά στα αυτιά της οικογένειας της Βίκυς Μοσχολιού και οι κόρες της τοποθετήθηκαν και χαρακτήρισαν αλαζόνα τον κ. Λύρα. Μάλιστα, ανέβασαν και βίντεο με το Άνθρωποι Μονάχοι από την πρώτη ερμηνεία της μητέρας τους.

«Η απάντηση μας στην παρακάτω δημοσίευση- ανάρτηση του κύριου Γιώργου Λύρα (manager και σύζυγος της τραγουδίστριας Πέγκυ Ζήνα). Πέρυσι ο κύριος Γιάννης Σπάνος(συνθέτης του τραγουδιού άνθρωποι μοναχοί) στην εφημερίδα ‘Καθημερινή’ ,είχε κάνει μία δήλωση μετά την εμπειρία ζωής του από τη Γαλλία :»Η απλότητα κρύβει δύναμη ενώ η μεγαλομανία αδυναμία». Εμείς προσθέτουμε στα λόγια του πως και η αλαζονεία το ίδιο αποτέλεσμα έχει.Έτσι απαντάμε στον κύριο Γιώργο Λύρα σε αυτά που πιστεύει και γράφει.  Υπεροψία; Αμορφωσιά; Λαϊκισμός;  Τόση ανεπάρκεια δημιουργίας; Τι δύσκολος δρόμος που είναι η απομίμηση…

Ράνια και Ευαγγελία Δομάζου-Μοσχολιού.»