Βασίλης Τερλέγκας: Γιατί πρέπει να κρίνομαι ως ομοφοβικός;

04/09/18 • 16:42 | UPD 04/09/18 • 16:42

Newsroom eleftherostypos.gr

Ο Βασίλης Τερλέγκας ζήτησε συγγνώμη για όσα είχε πει και μπορεί να έθιξαν ορισμένους ανθρώπους, ενώ παράλληλα μίλησε και για τον ρατσισμό που βίωσε ο ίδιος στο ξεκίνημά του.

Η παρουσία του πριν από δύο χρόνια στην εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου είχε ξεσηκώσει αντιδράσεις. Κάτι ότι είχε γίνει άλλος ένας κρίκος σε μια αλυσίδα από καλεσμένους που εξέφραζαν αρκετά μισαλλόδοξες απόψεις, κάτι ότι εκφράστηκε κι ο ίδιος με λάθος τρόπο, δεν άργησε να βρεθεί στο στόχαστρο. Με το συμβάν να έχει ξεχαστεί, ο Βασίλης Τερλέγκας ζητάει συγγνώμη για τον τρόπο που μίλησε.

Τότε στη συνέντευξή του ο Τερλέγκας είχε πει ότι δεν θα ήθελε τα παιδιά του να είναι γκέι. Αυτό δεν τον κάνει με τίποτα ομοφοβικό ούτε ρατσιστή προς τους γκέι. Ομοφοβικός θα ήταν αν έλεγε ότι δεν θα τα αγαπούσε ή ότι θα τα έδιωχνε αν του έλεγαν πως είναι γκέι. Και κάτι τέτοιο δεν το είπε. Απλώς διογκώθηκαν αρκετά ορισμένες λέξεις του σε μια εποχή που όλα είναι εύκολα να γυρίσουν μπούμερανγκ.

Ο Βασίλης Τερλέγκας ζήτησε συγγνώμη για όσα είχε πει και μπορεί να έθιξαν ορισμένους ανθρώπους, ενώ παράλληλα μίλησε και για τον ρατσισμό που βίωσε ο ίδιος στο ξεκίνημά του.

«Το μόνο λάθος που έκανα και ζητώ συγγνώμη από τον κόσμο, είναι που συνειδητοποίησα δύο φράσεις στο τέλος πολύ σκληρές. Μίλησα για τα παιδιά μου. Δεν μίλησα για τους φίλους μου. Γιατί έχω φίλους ομοφυλόφιλους και μάλιστα πάρα πολύ καλούς. Χθες τα μαλλιά μου που βλέπεις, φίλος μου ομοφυλόφιλος μου τα έφτιαξε, προς τιμήν του. Ένα καταπληκτικό παιδί. Όταν ρωτήσαν τον Άγιο Παΐσιο για την ομοφυλοφιλία είπε το εξής… προχώρα παρακάτω, υπάρχει, τι θες να κάνουμε δηλαδή;

Επειδή εγώ δεν θέλω τα παιδιά μου να βγούνε πρέπει να κρίνομαι ως ομοφοβικός; Για τα παιδιά μου μίλησα. Όχι για τους φίλους μου. Γιατί σου είπα ότι έχω φίλους ομοφυλόφιλους. Μετάνιωσα για τη φράση. Όχι ότι θέλω τα παιδιά μου να γίνουν ομοφυλόφιλοι. Δεν θέλω. Θα ήθελα κι εγώ να δω εγγόνια. Καταρχάς είναι ρατσισμός να είσαι ενάντια στους ανθρώπους αυτούς. Δεν έχω κανένα ρατσισμό, ούτε είμαι ρατσιστής, γιατί τον ρατσισμό τον έφαγα πρώτος εγώ, όταν πρωτοήρθα από το χωριό. «Έλα μωρέ το χωριατόπαιδο!», «Έλα μωρέ τον βλάχο!» Αυτό δεν είναι ρατσισμός; Δεν έφαγα ρατσισμό; Δεν ξέρω τι σημαίνει ρατσισμός;»

Copy link
Powered by Social Snap