Προσβλητικός και απρεπής χαρακτηρίστηκε ο πάστορας Ουίλιαμς

Ενοχλημένη η οικογένεια της Αρίθα Φράνκλιν από τον επικήδειο λόγο

04/09/18 • 16:30 | UPD 04/09/18 • 16:30

Newsroom eleftherostypos.gr

Η οικογένεια της Αρίθα Φράνκλιν χαρακτήρισε τον λόγο προσβλητικό και απρεπή. Οι συγγενείς της Αρίθα θεώρησαν ότι ο αιδεσιμότατος θέλησε να προβάλλει την προσωπική του ατζέντα στην κηδεία αντί να δώσει ένα καλό κατευόδιο στην αποθανούσα. 

Η Αρίθα Φράνκλιν δεν ήταν απλώς μια τραγουδίστρια. Δεν ήταν απλώς η Βασίλισσα της Σόουλ. Ήταν μια γυναίκα επιδραστική που άλλαξε πολλές απόψεις, που πάλεψε για τα δικαιώματα των μαύρων και έγινε ένα σύμβολο για τις γυναίκες. Αυτά τα χαρακτηριστικά οδήγησαν έναν από τους πάστορες στην κηδεία της να σταθεί στον επικήδειο λόγο περισσότερο σε κοινωνικά ζητήματα παρά στον αποχαιρετισμό της.

Ο αιδεσιμότατος Τζάσπερ Ουίλιαμς, άνθρωπος που έχει τελέσει επικήδειους λόγους και για άλλα μέλη της οικογένειας Φράνκλιν και επιλέχθηκε από τους ίδιους, αφιέρωσε τα 50 λεπτά της ομιλίας του μιλώντας για τις κοινωνικές συνθήκες που μεγαλώνουν οι μαύροι και στο πως εκτιμούν την ζωή τους οι ίδιοι οι άνθρωποι της μαύρης φυλής στην Αμερική.

Η οικογένεια της Αρίθα Φράνκλιν χαρακτήρισε τον λόγο προσβλητικό και απρεπή. Οι συγγενείς της Αρίθα θεώρησαν ότι ο αιδεσιμότατος θέλησε να προβάλλει την προσωπική του ατζέντα στην κηδεία αντί να εστιάσει στο ζητούμενο. Να δώσει ένα καλό κατευόδιο στην αποθανούσα.

Το σημείο που τα πράγματα ξέφυγαν όμως ήταν όταν ο Τζάσπερ Ουίλιαμς τα έβαλε με το κίνημα Black Lives Matter λέγοντας πως «καμία ζωή μαύρου δεν έχει αξία, αν δεν τη σεβαστεί πρώτα ο ίδιος ο μαύρος». Στη συνέχεια έκανε και μια αναφορά στις μονογονεϊκές οικογένειες, λέγοντας πως παιδί που μεγαλώνει χωρίς πατέρα είναι σαν έκτρωση μετά τη γέννα. Κάτι τέτοιο δε μπορούσε να ηχήσει όμορφα στην οικογένεια της Αρίθα Φράνκλιν, η οποία μεγάλωσε μόνη της τα 4 αγόρια της.

Πάντως, ο λόγος του πάστορα Ουίλιαμς δεν επισκίασε τις μεγάλες τιμές που αποδόθηκαν στην υστεροφημία της Φράνκλιν. Τόσο τα λόγια του Μπιλ Κλίντον όσο και τα τραγούδια της που ερμήνευσαν η Γκλάντις Νάιτ, η Τζένιφερ Χάντσον, η Αριάνα Γκράντε και οι άλλοι καλλιτέχνες, αποτέλεσαν την πιο όμορφη ανάμνηση για τους παρευρισκόμενους.

Σε κάθε περίπτωση δεν ήταν μια καλή κηδεία για τους πάστορες. Εκτός του Τζάσπερ Ουίλιαμς, είχαμε και τον πάστορα Τσάρλς Έλις που έπιασε κατά λάθος το στήθος της Αριάνα Γκράντε. Ευτυχώς πρόλαβε και έβγαλε δήλωση συγγνώμης πριν τον στήσουν στον τοίχο.