«Κατάλαβα ότι επρόκειτο να συμβεί κάτι άσχημο»

Ο Θοδωρής Αθερίδης ήταν στο Μάτι λίγο πριν ξεσπάσει η πυρκαγιά

22/08/18 • 16:01 | UPD 05/09/18 • 11:12

Newsroom eleftherostypos.gr

Αν τον παρακολουθεί κανείς στο Facebook, θα είδε ότι από την πρώτη στιγμή ήταν λάβρος κατά των κυβερνώντων και της πολιτείας. Στη συνέντευξη του ο Θοδωρής Αθερίδης έκανε λόγο για ρεζιλίκι δίχως προηγούμενο.

Ένα μήνα μετά από την αρχή μιας ανείπωτης τραγωδίας, η φωτιά στην Ανατολική Αττική μοιάζει τόσο μακρινή, αλλά επ΄ουδενί δεν έχουν κλείσει οι πληγές που άφησε. Όχι όσο παραμένουν ακόμα άνθρωποι άστεγοι, δίχως τα απαραίτητα. Αυτό που μαθαίνουμε μετά από αρκετές μέρες είναι ότι ο Θοδωρής Αθερίδης γλύτωσε τελευταία στιγμή από το να είναι στο επίκεντρο της πυρκαγιάς.

Κι όχι μόνο αυτός, αλλά γενικά το επιτελείο της ταινίας Αιγαίο SOS που έκανε τα γυρίσματα του εκείνες τις μέρες. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στη συνέντευξη που έδωσε στο DownTown και τη Φανή Πλατσατούρα, ο ηθοποιός πρόλαβε να φύγει από το Μάτι λίγες ώρες πριν ξεσπάσει για τα καλά η πυρκαγιά.

Ο Θοδωρής Αθερίδης εξήγησε πως υπήρχε πολύ δυνατός αέρας εκείνη την ημέρα που έμοιαζε δεδομένο ότι αν υπάρξει η παραμικρή σπίθα, δε θα μπορέσει να ελεγχθεί και θα ξεφύγει αρκετά.

«Θέλω να σου πω ότι φυσούσε τόσο δυνατός αέρας εκείνη τη μέρα που κατάλαβα ότι επρόκειτο να συμβεί κάτι άσχημο. Και όταν λέω κατάλαβα, δεν εννοώ ότι προέβλεψα ότι θα καούν ζωντανοί οι άνθρωποι – ούτε για αστείο αυτό -, αλλά πίστεψα ότι αυτή η φωτιά δεν θα σταματήσει με τίποτα. Ήμουν εκεί κοντά, γιατί κάναμε γύρισμα για την ταινία Αιγαίο SOS. Αν το γύρισμα καθυστερούσε μισή ώρα – κάτι που συμβαίνει αρκετά συχνά – και βρίσκαμε κλειστή τη Μαραθώνος, θα κατεβαίναμε κι εμείς από το Μάτι οπότε δεν ξέρω από εκεί και πέρα ποια θα ήταν η τύχη μας. Αν θα ήμασταν μέσα στους καμένους ή αν θα είχαμε τρέξει στη θάλασσα για να σωθούμε.»

Αν τον παρακολουθεί κανείς στο Facebook, θα είδε ότι από την πρώτη στιγμή ήταν λάβρος κατά των κυβερνώντων και της πολιτείας. Το ίδιο λάβρα ήταν και η απάντησή του στη δημοσιογράφο. Εκεί όπου έκανε λόγο για ρεζιλίκι δίχως προηγούμενο. Εκεί όπου μίλησε για παραίτηση και εκλογές.

«Κρύφτηκαν όλοι. Τέτοιο ρεζιλίκι αποποίησης ευθυνών δεν έχω δει ξανά στη ζωή μου. Να παραιτηθεί το σύμπαν όλο. Αν ήμουν στη θέση του Τσίπρα θα έβγαινα και θα έλεγα: «Δικαιολογίες μπορεί να υπάρχουν πολλές, αλλά από αυτή την κυβέρνηση δεν θα ακούσετε καμία. Αυτή τη στιγμή αναλαμβάνω όλη την ευθύνη ως πρωθυπουργός μιας χώρας και προκηρύσσω εκλογές». Και να σου πω κάτι; αυτός θα ήταν ίσως ο μόνος τρόπος να μειώσει την πρώτη του. Θα έβλεπε ο κόσμος την τίμια στάση του, θα συσπειρωνόταν και θα στεκόταν στο πλευρό του. Νομίζω ότι σύντομα θα έχουν την τιμωρία της ύβρεως που τους αναλογεί.»