Πήγαινε για κόψιμο στο 5ο επεισόδιο η σειρά

Η αποκάλυψη του Χρήστου Χατζηπαναγιώτη για τα Εγκλήματα [βίντεο]

19/07/18 • 12:01 | UPD 19/07/18 • 12:01

Newsroom eleftherostypos.gr

Ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης είπε πως το σενάριο για τα Εγκλήματα δεν γράφτηκε πριν βρεθούν οι ηθοποιοί. Το δούλευε ο σεναριογράφος ένα χρόνο όντας σε επαφή με τους ηθοποιούς.

Σε μια εποχή που η ελληνική μυθοπλασία παράγει με το σταγονόμετρο σειρές που θα βλέπουμε σε 5-6 χρόνια από τώρα με την ίδια ζέση, σε μια εποχή που ο ΑΝΤ1 δεν μπορεί με τίποτα να ποντάρει σε νέα προγράμματα, τα Εγκλήματα εξακολουθούν ακόμα να σαρώνουν σε τηλεθέαση. Ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης εξηγεί γιατί συμβαίνει αυτό και αποκαλύπτει το πως φτιάχτηκε η σειρά-μύθος.

Καλεσμένος στο πρωινό του ΑΝΤ1, δε γινόταν να μην ερωτηθεί από τη Νικολέττα Ράλλη και το Νίκο Αναδιώτη για τη σειρά. Άλλωστε, είναι η πιο κλασική ερώτηση που του κάνουν και σίγουρα δεν περιμέναμε να μη γίνει. Παρά το ότι στο παρελθόν έχει πει κι αυτός και οι άλλοι συντελεστές ότι τα Εγκλήματα ήταν για να κοπούν στο 5ο επεισόδιο, αυτή τη φορά έκανε μια ακόμα αποκάλυψη.

Ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης είπε πως το σενάριο για τα Εγκλήματα δεν γράφτηκε πριν βρεθούν οι ηθοποιοί. Το δούλευε ο σεναριογράφος ένα χρόνο όντας σε επαφή με τους ηθοποιούς. Πρώτα δηλαδή βρήκε τους ηθοποιούς, τους έμαθε και προσάρμοσε το σενάριο πάνω τους. Κι αυτό είναι κάτι πολύ δύσκολο που εν τέλει πέτυχε. Γι΄αυτό τα Εγκλήματα άντεξαν τους πρώτους κραδασμούς και 20 χρόνια μετά χτυπάνε άνετα 25άρια.

«Πώς να μην κάνει; Είναι μια εξαιρετική σειρά. Ακόμα και τώρα, μετά από 20 χρόνια, είναι από τις πιο προχωρημένες σειρές που έχουν γίνει ποτέ στην ελληνική τηλεόραση. Το μυστικό της ήταν το μεγάλο ταλέντο του σεναριογράφου και η δουλειά η προσωπική που κάναμε όλοι μας. Συναντηθήκαμε με αυτόν τον άνθρωπο. Αποφασίσαμε καταρχήν όλοι μαζί, αυτή η παρέα, να κάνουμε μια σειρά όλοι μαζί.

Συναντηθήκαμε με τον Θοδωρή. Επί ένα χρόνο συζητούσαμε πως μπορεί να γίνει αυτό. Μας μάθαινε και ο Θοδωρής. Μεγάλη προετοιμασία. Μετά από αυτό άρχισε να γράφει ο Θοδωρής. Οι ρόλοι γράφτηκαν για εμάς. Δεν ήταν ένα σενάριο που γράφτηκε και μας φώναξαν να παίξουμε.

Η σειρά όταν ξεκίνησε στον ΑΝΤ1 και ξεκίνησε με τη μεγάλη θέρμη που την υποδέχτηκε η Άλκηστις Μαραγκουδάκη, όταν μας απέρριψαν από το MEGA, είπε αμέσως φέρτε εδώ τη σειρά. Παρόλα αυτά όταν ξεκίνησε τότε η σειρά, τα πρώτα επεισόδια έκαναν κάτι νούμερα πάρα πολύ χαμηλά.  4,5%, 5,6%. Έτσι ήταν τα 4-5 πρώτα επεισόδια. Ήταν έτοιμος ο ΑΝΤ1 να την κόψει την σειρά, γιατί τα νούμερα ήταν εξωφρενικά χαμηλά, ειδικά εκείνη την περίοδο που ο μέσος όρος του σταθμού ήταν 35άρια ας πούμε.

Μας φώναξε ο Λάτσιος, μας είπε «παιδιά δεν ξέρω τι γίνεται, κι εγώ αισθάνομαι πολύ άσχημα, και μένα η σειρά μου αρέσει πολύ, αν δεν αλλάξουν τα πράγματα μετά το 5ο επεισόδιο σας ειδοποιούμε ότι θα πρέπει να… Το καταλαβαίνετε κι εσείς». Δεν μας το είπε για να κάνουμε κάτι, απλώς μας ενημέρωσε. Μετά το πέμπτο επεισόδιο άρχισαν να ανεβαίνουν τα ποσοστά τηλεθέασης. Από το 5 πήγε στο 12, μετά 18 και φτάσαμε στο 45.»

Copy link
Powered by Social Snap