Ηλίας Μαμαλάκης: «Ο γιατρός μου είχε δώσει δύο μέρες ζωής»

19/07/18 • 11:44 | UPD 19/07/18 • 11:45

Newsroom eleftherostypos.gr

Ο Ηλίας Μαμαλάκης αντιμετωπίζει την ζωή του ως μια δεύτερη ευκαιρία μετά απ΄αυτά που βίωσε και με την απόσταση του χρόνου το διηγείται με μεγαλύτερη ευκολία.

Η απουσία του από την τηλεόραση τα τελευταία χρόνια ήταν μια δική του απόφαση. Αφοσιώθηκε στο εστιατόριο του, στον εαυτό του και σε πράγματα που κατάλαβε ότι πρέπει να τους δώσει παραπάνω χρόνο. Όπως η σύντροφός του Ντορίτα. Όπως ο ίδιος. Ο Ηλίας Μαμαλάκης έχασε πριν 8 χρόνια την πρώτη του σύζυγο και λίγα χρόνια μετά παραλίγο να χάσει την ίδια του τη ζωή.

Όπως περιγράφει στη Ρενέ Σαραντινού σε συνέντευξη για το περιοδικό Λοιπόν, ο γνωστός μάγειρας θεωρείτο τελειωμένη υπόθεση από τους γιατρούς. Ένα χτύπημα στο κρανίο του είχε προκαλέσει τέτοια ζημιά που από τη στιγμή της διάγνωσης και μετά είχε δύο μέρες ζωής.

Ο Ηλίας Μαμαλάκης αντιμετωπίζει την ζωή του ως μια δεύτερη ευκαιρία μετά απ΄αυτά που βίωσε και με την απόσταση του χρόνου το διηγείται με μεγαλύτερη ευκολία.

«Μπορώ να πω ότι έχω ζήσει και περισσότερες από δύο ζωές. Αν λάβεις υπόψη σου ότι λόγω κάποιων χτυπημάτων πέρασα ξώφαλτσα από την κόλαση. Ξαναγεννήθηκα κι έζησα, είναι μια εμπειρία. Το πολύ σοβαρό ήταν το αιμάτωμα στο κρανίο, που είχα δυο ημέρες ζωής. Συνέβη από πέσιμο. Πήγαινα να κάνω μια βουτιά από ένα κότερο, γλίστρησα και αντί να φύγω μπροστά, έφυγα πίσω.

Χτύπησα και μετά από λίγες ημέρες άρχισα να έχω σκοτοδίνες, αύξηση των αισθήσεων. Ενώ μου μιλούσαν φυσιολογικά, εγώ άκουγα πολύ δυνατά και είχα τάση για ύπνο. Πήγα, έκανα αξονική και το βρήκαν, έτσι μέσα σε δυο μέρες εγχειρίστηκα και γλίτωσα. Είχα άγγελο. Ο εγκέφαλος προστατεύεται από 5 στιβάδες ανάμεσα από το κρανίο. Εμένα είχε σπάσει και η 5η. Ο γιατρός που είχε δώσει δύο μέρες ζωής.»