Όλα πήγαν στραβά και βρέθηκε εκείνη υπόλογη

Η Γιάννα Τερζή σπάει τη σιωπή της για τη Eurovision [βίντεο]

15/06/18 • 15:02 | UPD 15/06/18 • 15:02

«Δεν μπορώ να ξέρω γιατί πάτησε ο άνθρωπος για τα πυροτεχνήματα 2 λεπτά πιο πριν το κουμπί, ενώ το έχουμε κάνει πρόβα 50 φορές.»

Έχει περάσει σχεδόν ένας μήνας από τη βραδιά του ημιτελικού της Eurovision, εκεί όπου η Γιάννα Τερζή δεν κατάφερε να πείσει για να πάρει το εισιτήριο του τελικού. Παρά το ότι το τραγούδι ήταν μια χαρά για τη διοργάνωση, η σκηνική παρουσία αποτέλεσε για πολλούς το αγκάθι της αποτυχίας.

Έχοντας περάσει το απαραίτητο χρονικό διάστημα που χρειάζεται η ψυχολογία για να επανέλθει στα καλά της, η τραγουδίστρια μίλησε για όλα τα στραβά που εντόπισε κατά την διάρκεια της προετοιμασίας της. Τα λάθη της παραγωγής απέναντι στην Ελλάδα, πράγματα που ζητήθηκαν και δεν έγιναν, ακόμα και πράγματα που έγιναν εκτός πλάνου.

Αναλυτικά όσα είπε η Γιάννα Τερζή:

«Όταν είσαι μέσα στη διαδικασία συμβαίνουν άλλα 1000 πράγματα γύρω σου. Πολλά απ΄αυτά τα φρόντιζα εγώ μόνη μου, ενώ δεν θα έπρεπε. Αυτό μου απέσπασε την προσοχή και κάναμε λάθη. Κάθε πρόβα μου ήταν έκπληξη. Δεν μπορούσα να βασιστώ πλέον. Πρόβα με την πρόβα έπεφτε και η ψυχολογία μου. Ανέβηκα στον Ημιτελικό μετά από μια βραδιά που είχαν γίνει όλα λάθος, τη βραδιά που έδιναν βαθμολογία οι κριτικές επιτροπές.

Δεν μπορώ να ξέρω γιατί πάτησε ο άνθρωπος για τα πυροτεχνήματα 2 λεπτά πιο πριν το κουμπί, ενώ το έχουμε κάνει πρόβα 50 φορές. Δεν μπορώ να απαντήσω σε αυτό γιατί δεν είμαι ντετέκτιβ, είμαι τραγουδίστρια. Δεν έχω απαντήσεις, συνέβαιναν τα πράγματα ερήμην μου. Δεν ερχόταν κάποιος να μου πει…

Κάθε μέρα για 6 μήνες δε σκεφτόμουν κάτι άλλο. Μόνο το περφόρμανς. Κατάλαβα ότι δεν θα γίνουν τα πράγματα όπως θέλαμε όταν ήρθε η πρόβα που σου στέλνουν και σου δείχνουν πώς θα είναι το περφόρμανς σου σύμφωνα με τις οδηγίες που είχαμε δώσει πριν μήνες. Όταν είδα τέσσερις μέρες πριν φύγουμε αυτό το βίντεο, κατάλαβα ότι δεν θα καταφέρουμε να το κάνουμε.

Δεν μπορούσαμε να αλλάξουμε κάτι γιατί δεν είχαν γίνει καν αυτά που είχαμε ζητήσει. Δεν έχω απαντήσεις ούτε για μένα. Αν αισθάνεται ο κόσμος αδικημένος μία, φαντάσου πόσο αδικημένη νιώθω εγώ.Από την ΕΡΤ προσπαθούσε όλη η ομάδα να κάνει συζητήσεις με την διοργάνωση εκεί. Στις συζητήσεις που έκανε όλη η ομάδα μαζί τους, δεν δεχόντουσαν αυτά που τους λέγαμε.

Είναι σαν να βγαίνει ένας αθλητής και κάθε φορά στην προπόνηση να τον κλωτσάς πριν βγει στο παιχνίδι. Έχασα την ψυχολογία μου. Έχασα τον ύπνο μου. Το τραγούδι το πονάω, ήθελα πολύ να πάμε καλά. Τελευταίες μέρες εγκατέλειψα. Παρόλο που το πήρα κατάκαρδα και στεναχωρήθηκα πάρα πολύ, ο κόσμος αγκάλιασε την προσπάθεια μου. Αν μου άρεσε θα σου έλεγα τι ωραία που περάσαμε στη Eurovision. Δεν το λέω. Δεν φταίει κάποιος συγκεκριμένα. Δεν υπήρχε η δύναμη να πιέσουμε για πράγματα.Ίσως να έπρεπε να μην είχαμε βασιστεί τόσο πολύ στη διοργάνωση εκεί και να το έχουμε ετοιμάσει από εδώ, πιο οργανωμένο.»