Το αθόρυβο έργο του Άστον Κούτσερ: Έσωσε 6.000 παιδιά από trafficking

05/06/18 • 13:24 | UPD 05/06/18 • 14:08

Μπορεί να έχει γίνει γνωστός από τους τηλεοπτικούς του ρόλους σε σειρές όπως Dude, Where's the Car, το The Butterfly Effect και Two and a Half Men αλλά ο Άστον Κούτσερ ενσαρκώνει και άλλους ρόλους και μάλιστα εξαιρετικά επιτυχώς.

Μπορεί να έχει γίνει γνωστός από τους τηλεοπτικούς του ρόλους σε σειρές όπως Dude, Where’s the Car, το The Butterfly Effect και Two and a Half Men αλλά ο Άστον Κούτσερ ενσαρκώνει και άλλους ρόλους και μάλιστα εξαιρετικά επιτυχώς.
Πολλοί δεν γνωρίζουν ότι ο 40χρονος είναι ένας επιχειρηματίας και επενδυτής ενώ αρκετοί εκτιμούν ότι η επιρροή του Κούτσερ συνέβαλλε στην επιτυχία μεγάλων εταιρειών όπως η Airbnb, η Spotify και η Uber.

Ωστόσο, η δραστηριότητά του για την καταπολέμηση της παράνομης εμπορίας ανθρώπων (trafficking) είναι αυτή που αξίζει τον μεγαλύτερο έπαινο.

H οργάνωση Thorn, που ίδρυσε μαζί με την πρώην σύζυγό του, Ντέμι Μουρ το 2008, είναι υπεύθυνη για τη διάσωση 6.000 θυμάτων εμπορίας ανθρώπων σε ένα μόνο έτος και πιθανότατα αυτό δεν είναι καθόλου γνωστό.

Μιλώντας για το θέμα το 2016, ο Κούτσερ δήλωσε: «Βασικά, η αγορά και το εμπόριο ανθρώπων συμβαίνει πλέον στο διαδίκτυο, όπως όλα τα άλλα τώρα και έτσι δημιουργούμε ψηφιακά εργαλεία για να πολεμήσουμε εναντίον της».

Οι προσπάθειες της οργάνωσης επικεντρώνονται στην τεχνολογία του διαδικτύου και στον ρόλο που παίζει στη διευκόλυνση της παιδικής πορνογραφίας και της σεξουαλικής δουλείας των παιδιών σε παγκόσμια κλίμακα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρατίθενται στην ιστοσελίδα της οργάνωσης χάρη στις προσπάθειες και τα διαδικτυακά εργαλεία από τον Σεπτέμβριο του 2016 ταυτοποιήθηκαν 18.119 θύματα, 5.791 παιδιά και 6.553 διακινητές.