Η «ελεύθερη πτώση» του Τζέιμι Ολιβερ και τα αστρονομικά ποσά που χρωστάει!

14/05/18 • 22:03 | UPD 14/05/18 • 22:03

Δίχως τελειωμό είναι η κατρακύλα του Τζέιμι Όλιβερ με τον τον ίδιο να υποχωρεί διαρκώς στη λίστα των πλουσιότερων Βρετανών των Sunday Times και την αλυσίδα εστιατορίων που διαθέτει να βρίσκεται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας

Δίχως τελειωμό είναι η κατρακύλα του Τζέιμι Όλιβερ με τον τον ίδιο να υποχωρεί διαρκώς στη λίστα των πλουσιότερων Βρετανών των Sunday Times και την αλυσίδα εστιατορίων που διαθέτει να βρίσκεται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας.

Για πρώτη φορά μάλιστα ο γνωστός σεφ απουσιάζει από τον κατάλογο των πλουσιότερων της Αγγλίας, από τότε που έκανε το ντεμπούτο του το 2010 ενώ η αυτοκρατορία των ιταλικών του εστιατορίων έχει πλέον χρέη που φτάνουν τα 71,5 εκατομμύρια λίρες ενώ οφείλει στο προσωπικό του 2,2 εκατομμύρια λίρες.

Να σημειωθεί πως μόλις τον Ιανουάριο ο Όλιβερ ανακοίνωσε πως κλείνει τα 12 από τα 37 ιταλικά εστιατόριά του, με το περιοδικό του «Jamie» να έχει ήδη κλείσει από το περασμένο έτος.

Το κλείσιμο των εστιατορίων του θέτει σε κίνδυνο περισσότερες από 200 θέσεις εργασίας, με τους πιστωτές να προχωρούν σε ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης. Το σχέδιο αυτό θα επιτρέψει στην αλυσίδα των εστιατορίων να εξασφαλίσουν μειώσεις ενοικίων στα εναπομείναντα ακίνητα και το κλείσιμο όσων είναι πλέον μη κερδοφόρα.

Ο δε Όλιβερ, δεν δίστασε να δηλώσει πρόσφατα πως θα μπορούσε «με μεγάλη του χαρά» να συνταξιοδοτηθεί μέσα στα επόμενα 12 χρόνια!