Βρήκαν τον «πρίγκιπα» τους: Οι 13 γάμοι «βασιλιάδων» με «θνητούς»

Sorry. No data so far.

26/04/18 • 19:08 | UPD 26/04/18 • 21:25

Κοντά σε ένα μήνα η Αμερικανίδα ηθοποιός Μέγκαν Μαρκλ θα μπει στις σελίδες της ιστορίας με τους «θνητούς» που παντρεύτηκαν μέλη βασιλικών οίκων καθώς θα ντυθεί νύφη για χάρη του Βρετανού πρίγκιπα Χάρι.

Δεν θα είναι όμως η μόνη καθώς η ιστορία έχει δείξει πως ήταν αρκετές οι τυχερές που βρήκαν τον «πρίγκιπα» τους κυριολεκτικά και μεταφορικά.

Γκρέις Κέλι και Πρίγκιπας Ρενιέ

Η χολιγουντιανή ηθοποιός Γκρέις Κέλι που είχε πρωταγωνιστήσει στο «Κυνήγι του Κλέφτη» και το «Τηλεφωνήσατε Ασφάλεια Αμέσου Δράσεως» άφησε πίσω της την υποκριτική για τον μεγάλο έρωτα της πρίγκιπα Ρενιέ του Μονακό.

Ο γάμος έγινε στις 18 Απριλίου 1956, ένα χρόνο μετά τη γνωριμία τους στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών. Δυστυχώς ο θάνατος τους χώρισε 26 χρόνια αργότερα όπου η Κέλι σκοτώθηκε σε τροχαίο το 1982.

Ο Ρενιέ απεβίωσε το 2005.

 

Πριγκίπισσα Τακάκο Σούγκα και Χισανάγκα Σιμάζου

Η νεότερη κόρη του Ιάπωνα Αυτοκράτορα Χιροχίτο, πριγκίπισσα Τακάο Σούγκα, ήρθε σε ρήξη με το αυστηρό βασιλικό πρωτόκολλο και αποφάσισε πως η ευτυχία της ήταν σημαντικότερη από τον τίτλο της.

Έτσι το 1960 παραιτήθηκε από το αξίωμα του θρόνου και παντρεύτηκε τον οικονομικό αναλυτή Χισανάγκα Σιμάζου. Μαζί με την παλιά της ζωή άφησε και το επώνυμο της και υιοθέτησε το όνομα Τακάκο Σιμάζου.

 

Χόουπ Κουκ και Πάλντεν Τοντούπ Ναμγκιάλ

Η μεγαλοαστή αμερικανίδα Χόοπυ Κουκ στις 20 Μαρτίου 1963 τον μαχαραγιά του Σικίμ (κρατίδιο της Ινδίας), Πάλντεν Τοντούπ Ναμγκιάλ.

Η γνωριμία τους έγινε ύστερα από ένα ταξίδι της Κουκ το 1959 όπου γνώρισε τον μελλοντικό της σύζυγο στον προθάλανο του ξενοδοχείου Windamere, στο Νταρτζίλινγκ. Εκείνος είχε χηρέψει πρόσφατα και είχε δύο γιους και μια κόρη, ενώ είχε σχεδόν τα διπλάσια χρόνια από την Κουκ.

Η Κουκ άλλαξε υπηκοότητα και ο Ναμγκιάλ τον τίτλο του μετά τον γάμο.

 

Σόνια Χάραλντσεν και πρίγκιπας Χάραλντ της Νορβηγίας

Η επί χρόνια σύντροφος του πρίγκιπα Χάραλντ της Νορβηγίας, Σόνια Χάραλντσεν, είχε βρει τον μεγαλύτερο έρωτα καθώς ο πρίγκιπας Χάραλντ ανακοίνωσε στον πατέρα του βασιλιά Όλα τον 5ο πως δεν θα παντρευτεί καμία άλλη γυναίκα πλην της Σόνιας.

Έτσι ο θρόνος έμεινε χωρίς διάδοχο καθώς ο Όλαφ έδωσε τη συγκατάθεση του ύστερα από την συμφωνία της τότε κυβέρνησης.

Η τελετή έγινε στις 29 Αυγούστου του 1968.

 

Σίλβια Ρενάτε Σόμερλατ και Κάρλος Γουσταύος Ιστ’ της Σουηδίας

Η βασίλισσα Σίλβια της Σουηδίας εργαζόταν ως ξεναγός στους Ολυμπιακούς του 1972 στο Μόναχο όταν γνώρισε τον τότε διάδοχο του θρόνου πρίγκιπα Κάρολο Γουσταύο. Παντρεύτηκε τον σημερινό βασιλιά στις 19 Ιουνίου 1976.

 

Ράνια Αλ-Γιασίν και πρίγκιπας Αμπντάλα της Ιορδανίας

Η κόρη γιατρού Ράνια Αλ-Γιασίν, γνώρισε τον πρίγκιπα και διάδοχο Αμπντάλα 2ο της Ιορδανίας σε ένα πάρτυ. Σπούδασε στο Κάιρο και εργάστηκε στην Citibank και την Apple στην Ιορδανία. Το ζευγάρι παντρεύτηκε το 1993 και ο Αμπντάλα ανήλθε στο θρόνο το 1999.

 

Μεσενάτε Μοχάτο Σέισο και βασιλιάς Λέτσιε ο 3ος του Λεσότο

Η Μεσενάτε Μοχάτο Σέισο ήταν η πρώτη «θνητή» που εντάχθηκε στη βασιλική οικογένεια του Λεσότο. Ο γάμος τους έγινε στις 18 Φεβρουαρίου 2000 και έχουν σήμερα τρία παιδιά.

 

Μέτε – Μάρτι και διάδοχος Χαάκον

Η Νορβηγή κοινή θνητή και ανύπανδρη μητέρα Μέτε-Μάριτ παντρεύτηκε τον πρίγκιπα διάδοχο Χαάκον της Νορβηγίας στις 25 Αυγούστου 2001. Είχαν γνωριστεί σε φεστιβάλ μουσικής στα τέλη της δεκαετίας του 90′.

 

Μακίμα Ζορεγκιέτα και πρίγκιπας Βίλεμ- Αλεξάντερ της Ολλανδίας

Η Μαξίμα Ζορεγκιέτα, ένα πρώην στέλεχος επενδυτικής τράπεζας από την Αργεντινή, γνώρισε τον πρίγκιπα διάδοχο Βίλεμ-Αλεξάντερ της Ολλανδίας τον Απρίλιο 1999 στη Σεβίλλη της Ισπανίας στη διάρκεια της Εαρινής Γιορτής στην πόλη. Ο γάμος τους έγινε στις 2 Φεβρουαρίου του 2002 και έλαβαν τον τίτλο βασιλιάς και βασίλισσα της Ολλανδίας το 2013 που αποχώρησε η μητέρα του Βίλεμ-Αλεξάντερ, βασιλισσα Βεατρίκη από το θρόνο. Η Μαξίμα έγινε η πρώτη βασιλική σύζυγος της Ολλανδίας από το 1890.

 

Μαίρη Ντόναλντσόν και πρίγκιπας Φρέντερικ της Δανίας

Γνωρίστηκαν σε ένα μπαρ στους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ το 2000. Η Αυστραλή Μαίρη Ντόναλτσον ντύθηκε νύφη στις 14 Μαΐου του 2014 για χάρη του διαδόχου του θρόνου της Δανίας Φρέντερικ.

 

Λετίσια Ορτίθ Ροκασολάνο και πρίγκιπας Φίλιππος της Ισπανίας

Η Λετίσια Ορτίθ Ροκασολάνο, δημοσιογράφος και γνωστή παρουσιάστρια ειδήσεων παντρεύτηκε τον πρίγκιπα Φίλιππο της Ισπανίας στις 22 Μαΐου 2004 και έγινε η πρώτη κοινή θνητή βασίλισσα της Ισπανίας 10 χρόνια μετά. Γνωρίστηκαν μέσω ενός κοινού γνωστού τους δημοσιογράφο που είχε οργανώσει ένα δείπνο.

 

Πρίγκιπας Γιοάκιμ και Μαρί Οντί Καβαλιέ

Ο πρίγκιπας Γιοάκιμ, τέταρτος στη σειρά διαδοχής του θρόνου της Δανίας, γνώρισε την γεννημένη στη Γαλλία Μαρί Αγκάτ Οντίλ Καβαλιέ σε ένα ταξίδι για κυνήγι το 2002. Το 2005 ο πρίγκιπας χώρισε και παντρεύτηκε τον νέο του έρωτα το 2008. Η Καβαλιέ έγινε Βασιλική Υψηλότητα Πριγκίπισσα Μαρία της Δανίας.

 

Σαρλίν Γουίτστοκ και πρίγκιπας Αλβέρτος ο 2ος του Μονακό

Ο πρίγκιπας Αλβέρτος ο 2ος του Μονακό παντρεύτηκε το την πρώην ολυμπιονίκη της κολύμβησης Σαρλίν Λινέτ Γουίτστοκ το 2011.

 

Τζετσούν Πέμα και βασιλιάς του Μπουτάν Τζιγκμέ Κεσάς Ναμγκιέλ Γουανγκτσούκ

Ο βασιλιάς του Μπουτάν παντρεύτηκε την νεαρή κοινή θνητή Τζετσούν Πέμα τον Οκτώβριο του 2011. Εκείνη ήταν μόλις 21 όταν παντρεύτηκε τον 31χρονο βασιλιά, απόφοιτο του πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Θεωρείται πρότυπο στυλ για τις περισσότερες Ασιάτισσες και γέννησε το πρώτο της παιδί, ένα αγόρι και πρίγκιπα διάδοχο, τον Φεβρουάριο 2016.

 

Σοφία Χέλκβιστ και πρίγκιπας Κάρολος Φίλιππος της Σουηδίας

Η Σοφία Χέλκβιστ ήταν μοντέλο και σταρ ριάλιτι σόου προτού γίνει πριγκίπισσα της Σουηδίας όταν παντρεύτηκε τον πρίγκιπα Κάρολο Φίλιππο στις 13 Ιουνίου 2015.