«Λουκέτο» στο ίδρυμα «Κέβιν Σπέισι» στο Ηνωμένο Βασίλειο

28/02/18 • 20:36 | UPD 28/02/18 • 20:36

Το ίδρυμα Κέβιν Σπέισι (Kevin Spacey Foundation), δημιουργήθηκε για να ενθαρρύνει τους νέους στην τέχνη του θεάματος διακόπτει από σήμερα Τετάρτη, τη λειτουργία του στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπως ανακοίνωσαν οι διαχειριστές του οργανισμού

Το ίδρυμα Κέβιν Σπέισι (Kevin Spacey Foundation), δημιουργήθηκε για να ενθαρρύνει τους νέους στην τέχνη του θεάματος διακόπτει από σήμερα Τετάρτη, τη λειτουργία του στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπως ανακοίνωσαν οι διαχειριστές του οργανισμού.

Η δραστηριότητα του ιδρύματος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ήδη έχει σταματήσει και η λειτουργία του ιστοτόπου του περιορίστηκε μετά τις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση και επίθεση εναντίον του ηθοποιού Κέβιν Σπέισι που διατυπώθηκαν το περασμένο φθινόπωρο. Στο site υπάρχουν μόνο δύο σελίδες, στη μία από τις οποίες αναγγέλλεται ότι το Ίδρυμα τερματίζει τη λειτουργία του την Τετάρτη.

«Οι διαχειριστές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η λειτουργία του Kevin Spacey Foundation στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν είναι πλέον βιώσιμη και συνεπώς το Ίδρυμα κλείνει στις 28 Φεβρουαρίου 2018» αναφέρει η δήλωση.

«Το διοικητικό συμβούλιο θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους τους συνεργάτες του, τους καλλιτέχνες και τους οργανισμούς για το μεγάλο έργο που έχει συντελεστεί σε συνεργασία με το Ίδρυμα. Τα μέλη του ελπίζουν ότι τα αντικείμενα της φιλανθρωπίας θα προωθηθούν από άλλες οργανώσεις».

Ο Στίβεν Τζάκσον Γουίντερ, καθηγητής θεάτρου και επί σειρά ετών συνεργάτης του Αμερικανού, ηθοποιού, σκηνοθέτη και παραγωγού, ο οποίος ήταν διευθυντής του Ιδρύματος Κέβιν Σπέισι στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν ήταν άμεσα διαθέσιμος για σχόλια. Πιστεύεται ότι είχε αποχωρήσει από το Kevin Spacey Foundation τον περασμένο Νοέμβριο και ότι τώρα έχει ρόλο συμβούλου σε διάφορα έργα, σύμφωνα με το Variety.

Το Ίδρυμα Κέβιν Σπέισι άρχισε να λειτουργεί επίσημα στη Βρετανία το 2008, κατά τη διάρκεια της θητείας του δύο φορές βραβευμένου με Όσκαρ ηθοποιού ως καλλιτεχνικού διευθυντή του θεάτρου «The Old Vic» του Λονδίνου από το 2004 έως το 2015.

Copy link
Powered by Social Snap