Ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις συγκλονίζει περιγράφοντας πως έζησε την Αθήνα της δικτατορίας [βίντεο]

02/02/18 • 17:25 | UPD 02/02/18 • 18:30

Ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις βρέθηκε στην Αθήνα για την πρεμιέρα της τελευταίας του ταινίας «Η Αόρατη Κλωστή», στην οποία ενσαρκώνει έναν τελειομανή μόδιστρο της δεκαετίας του 1950.

Ο διάσημος ηθοποιός παραχώρησε συνέντευξη στο Θοδωρή Κουτσογιαννόπουλο και εκείνο που προκάλεσε αίσθηση, ήταν και η περιγραφή που έκανε ο διάσημος ηθοποιός από την πρώτη του επίσκεψη στην Αθήνα. Ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις ήταν τότε 14 ετών και στην Ελλάδα είχαμε δικτατορία.

«Στην πρώτη μου επίσκεψη στην Αθήνα, όταν ήμουν 14 ετών, ήρθα σε ένα ταξίδι με το σχολείο μου, ήταν πραγματικά συναρπαστικό. Ήμασταν όλοι κατενθουσιασμένοι και το περιμέναμε με τόση ανυπομονησία. Το οικοτροφείο, στο οποίο πήγαινα, είχε νοικιάσει ένα διαμέρισμα, οπότε όλοι κοιμόμασταν με υπνόσακους στο πάτωμα και όλα αυτά έμοιαζαν υπέροχα. Μέχρι που όλοι πάθαμε τροφική δηλητηρίαση. Συνέβη σε όλους μας από εκείνα τα φτηνά σουβλάκια. Πρόκειται για μια πολύ κρίσιμη στιγμή στη ζωή μου. Νομίζω ότι υπήρχε μόνο μία τουαλέτα στο διαμέρισμα, ήμασταν τόσοι πολλοί άρρωστοι! Περάσαμε, όμως, εκπληκτικά, παρά την ατυχία μας!

Ήταν, επίσης, αρκετά περίεργο την πρώτη μέρα που ξύπνησα στην Αθήνα τα πάντα γύρω μου έτρεμαν, τα ποτήρια δονούνταν, τα παράθυρα… Έμοιαζε σαν μια τεράστια μηχανή να έμπαινε σε κίνηση. Βγήκαμε έξω στο μπαλκόνι, όσο μπορούσαμε να δούμε, υπήρχαν παντού άρματα μάχης. Ήταν την εποχή που οι Συνταγματάρχες είχαν την εξουσία. Ήμασταν εκεί την μέρα που γινόταν μια μεγαλειώδης στρατιωτική παρέλαση. Νόμιζα ότι γινόταν εισβολή και σκεφτόμουν ποιοι μπορεί να είναι. Ήταν το 1971 ή το 1972. Η παρέλαση γινόταν σε ολόκληρη την πόλη. Περάσαμε αρκετό χρόνο προσπαθώντας να ξεφύγουμε από ναύτες. Νομίζω ότι φαινόμασταν κάπως παράξενοι γι’ αυτούς εκείνη την εποχή. Είχα πολύ μακριά μαλλιά και φορούσα ένα ναυτικό πανωφόρι. Μοιάζαμε λίγο με Χίπις».