Τότσικας στον Ελεύθερο Τύπο: Δεν έχω την πολυτέλεια να βλέπω τηλεόραση

20/12/17 • 21:13 | UPD 20/12/17 • 21:13

Ο Αποστόλης Τότσικας, ο Αρης της καθημερινής σειράς του AΝΤ1 «Παρθένα Ζωή», ανοίγει τα χαρτιά του και μοιράζει ευχές για το 2018 που πλησιάζει.

Με ένα πλατύ χαμόγελο να τον συνοδεύει πάντα, γελάει στις φιλοφρονήσεις, αυτοσαρκάζεται και μιλά χωρίς δεύτερες σκέψεις για το μικρόκοσμο της τηλεόρασης.

Ο Αποστόλης Τότσικας, ο Αρης της καθημερινής σειράς του AΝΤ1 «Παρθένα Ζωή», ανοίγει τα χαρτιά του και μοιράζει ευχές για το 2018 που πλησιάζει.

Σιγά σιγά ολοκληρώνεται το πρώτο μισό της σεζόν. Είστε ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα της σειράς «Παρθένα Ζωή»;
Είμαι χαρούμενος που συμμετέχω σε μια άρτια καλλιτεχνικά τηλεοπτική δουλειά με ένα εξαιρετικό επιτελείο συντελεστών που συντελούν σε ένα αξιοπρεπέστατο και όμορφο αποτέλεσμα, πράγμα δύσκολο για καθημερινή σειρά.

Από τα ποσοστά τηλεθέασης;
Γνωρίζω ότι η σειρά έχει αγκαλιαστεί από τον κόσμο και έχει πιστό κοινό. Τα νούμερα τηλεθέασης με αφορούν μέχρι ενός σημείου, δεν τα παρακολουθώ φανατικά, είναι δουλειά του σταθμού να τα αξιολογήσει. Το πιο σημαντικό για μένα είναι η ικανοποίηση που παίρνω από το αποτέλεσμα και τα καλά λόγια που ακούω από τρίτους.

Τι θα δούμε στα επόμενα επεισόδια;
Πολλές ανατροπές! Μέχρι τις γιορτές θα έχουμε εξελίξεις που αλλάζουν όλα τα μέχρι τώρα δεδομένα… Κάποιες από αυτές νομίζω ότι τις περιμένουν πώς και πώς οι τηλεθεατές!

Εχετε κάνει συζητήσεις για το αν η σειρά θα συνεχιστεί και δεύτερη χρονιά;
Ακόμα όχι, είναι λίγο νωρίς, ξέρω ότι αυτή τη στιγμή ακόμα προετοιμάζεται το πρόγραμμα του σταθμού για τη δεύτερη σεζόν…

Ηταν ρίσκο για εσάς να πρωταγωνιστήσετε σε μια κομεντί; Μέχρι πρότινος προτιμούσατε τα δραματικά σενάρια στη μικρή οθόνη.
Ηθελα να κάνω κωμωδία, ήμουν σε αυτή τη χρονική συγκυρία. Οπότε, δεν τίθεται θέμα ρίσκου, όλα εξαρτώνται από τις προτάσεις που έχεις διαθέσιμες και αν αξίζει να συμμετέχεις ή όχι. Όταν διάβασα το σενάριο και έμαθα με ποιους θα συνεργαστώ, είχα μόνο θετική διάθεση απέναντι σε αυτή τη δουλειά.

Οι ρυθμοί της τηλεόρασης δεν σας έχουν κουράσει όλα αυτά τα χρόνια; Ειδικά αναφερόμενοι σε ένα καθημερινό σίριαλ.
Ποια δουλειά δεν έχει τις δυσκολίες της; Η αλήθεια είναι πως η καθημερινή σειρά έχει πολλές απαιτήσεις, πολύωρα γυρίσματα, χρειάζεται ψυχικό και σωματικό απόθεμα για να είσαι αποδοτικός και διαβασμένος. Βέβαια, το καλό της υπόθεσης είναι ότι δεν ζούμε το τυπικό μιας μέρας π.χ. στο γραφείο, κάνουμε πολλή πλάκα, πειράζουμε συνεχώς ο ένας τον άλλον, όποιος έρχεται στο γύρισμα περνάει καλά μαζί μας.

Εχετε σκεφτεί αν θα μπορούσατε να απέχετε από το μέσο;
Εννοείτε αν αντέχω μακριά από την τηλεόραση; Κι εγώ αντέχω χωρίς τηλεόραση κι εκείνη χωρίς εμένα! Σε έναν ιδεατό κόσμο κανένας άνθρωπος δεν θα ήταν εξαρτημένος από κάποια δουλειά, παρά μόνο από τις επιλογές του να κάνει αυτό που τον εκφράζει και τον κάνει να περνάει καλά.

Ο ανταγωνισμός της σεζόν πώς σας φαίνεται; Εχετε παρακολουθήσει σειρές;
Δεν έχω χρόνο να παρακολουθήσω τηλεόραση. Οταν υπάρχει αυτή η πολυτέλεια, υπάρχουν κάποια ξένα προγράμματα που παρακολουθώ, ταινίες και, φυσικά, παιδικά!

Συνήθως υποδύεστε τον άντρα-καλό παιδί. Θεωρείτε ότι ταιριάζει με το φιζίκ σας;
Δεν νομίζω ότι ισχύει αυτό τόσο γενικά. Οι χαρακτήρες που φέρνω στο νου μου είχαν και άλλα στοιχεία, πιο εκρηκτικά. Αν μιλήσουμε για τον Αρη, είναι ένας συναισθηματικός μεν αλλά δυναμικός χαρακτήρας, που προσπαθεί να πετύχει αυτά που θέλει στη ζωή του με κάθε τρόπο. Αυτό δεν τον κάνει απαραίτητα κακό παιδί αλλά δεν είναι και αυτό που εννοούμε «χαλί να τον πατήσεις».

Με τα Χριστούγεννα να πλησιάζουν, πώς θα περάσετε τις γιορτές;
Στο ολιγοήμερο break από τα γυρίσματα θα προσπαθήσω να ξεκουραστώ και να κερδίσω χρόνο με την οικογένειά μου.

Τι ευχή θα κάνατε για τις ημέρες που έρχονται;
Να έχουμε υγεία και δύναμη. Να είμαστε ακόμα πιο χαρούμενοι. Να αγαπάμε περισσότερο!

Κάνοντας μια μικρή ανασκόπηση, ποιο είναι το ομορφότερο πράγμα που έζησες το 2017;
Το ομορφότερο πράγμα που ζω είναι σε εξέλιξη. Ξεκίνησε πριν από περίπου 2,5 χρόνια και συνεχίζεται!