Δήλωση-σοκ του Ράσελ Κρόου: Σοδόμισα μια γυναίκα κατά λάθος

08/12/17 • 12:23 | UPD 08/12/17 • 12:34

Oπως δήλωσε o Κρόου σκοπός του, ήταν να τονίσει την «ευαισθησία» με την οποία χειρίζεται η βιομηχανία του κινηματογράφου τέτοια περιστατικά

Στην παραδοχή ότι στα γυρίσματα μιας ερωτικής σκηνής σε ταινία σοδόμισε κατά λάθος, όπως ισχυρίστηκε, μια συνάδελφό του ηθοποιό, προχώρησε ο Ράσελ Κρόου κατά την διάρκεια των βραβείων «Arts» της Αυστραλιανής Ακαδημίας Κινηματογράφου και Τηλεόρασης.

Σκοπός της εξομολόγησής του, όπως ο ίδιος δήλωσε, ήταν να τονίσει την «ευαισθησία» με την οποία χειρίζεται η βιομηχανία του κινηματογράφου τέτοια περιστατικά, όμως αντιμετώπισε γενική κατακραυγή για… αναισθησία, κάνοντας αστειάκια σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα. Μάλιστα, η «εξομολόγησή» του θεωρήθηκε τόσο προκλητική και προσβλητική, που «κόπηκε» από την τηλεοπτική μετάδοση των βραβείων στην Αυστραλία.
«Σοδόμισα την Ζακλίν Μακένζι στα γυρίσματα του «Romper Stomper»», είπε μισογελώντας στο κοινό και συνέχισε: «Δεν το ήθελα στην πραγματικότητα, προσπαθούσα να κρατήσω απόσταση κι εκείνη φορούσε ένα από εκείνα τα ελαστικά που προστατεύουν τα κορίτσια σε τέτοιες σκηνές και πραγματικά ήθελα να είμαστε σε απόσταση… Αλλά στην πρεμιέρα η αγαπημένη της μητέρα, που έχει πια πεθάνει, μας «ξεκαθάρισε» πώς το είδε εκείνη, ήταν σοδομισμός. Σε κάθε περίπτωση, αυτή ήταν μια ιστορία για την ευαισθησία».

Σύντομα, μέσω του λογαριασμού της στο facebook πάντως, η ηθοποιός Ζακλίν Μακένζι, που έχει δηλώσει στο πλαίσιο του κινήματος #Metoo, πως έχει πέσει θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης και η ίδια, έσπευσε προς υπεράσπισή του.

Η ταινία γυρίστηκε το 1991, ήμασταν και οι δύο αρχάριοι, πραγματικά ήταν μια πολύ άβολη στιγμή, όπου προσπαθούσαμε να διατηρήσουμε την σεμνότητά μας και σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται για σεξουαλική παρενόχληση, λέει.