«Περνάω φάσεις»

Η πληθωρική, εκρηκτική και αυθεντική Μαρία Σολωμού στον Ελεύθερο Τύπο

15/11/17 • 22:21 | UPD 15/11/17 • 22:24

Πήραν το μήνυμα ότι ούτε εγώ ούτε ο μπαμπάς του θέλουμε να δείχνουμε το παιδί κι έκτοτε, όταν μας πετυχαίνουν, μπαίνουν pixels…

Πληθωρική, εκρηκτική, αυθεντική και με μία τρέλα που λατρεύεις όταν τη γνωρίζεις, η Μαρία Σολωμού είναι μία σπάνια περίπτωση γυναίκας που λέει τα πράγματα με το όνομά τους, δεν κρύβεται πίσω από καθωσπρεπισμούς, ταυτότητες και τίτλους και πορεύεται με σύμμαχο και οδηγό το ένστικτο και την αισθητική της.

Ειλικρινής και σε μία από τις ωραιότερες φάσεις της ζωής της, μιλά για την επιτυχία της σειράς του AΝΤ1 «Κάτι χωρισμένα παλικάρια», για το γιο της αλλά και για το πόσο αντιπαθεί το Instagram και τη βιομηχανία πίσω από αυτό. Απολαυστική και χειμαρρώδης… η Μαρία είναι μία περίπτωση που αξίζει να γνωρίσεις!

Γνωρίζω ότι είστε αυστηρή κριτής του εαυτού σας. Είστε ευχαριστημένη από το αποτέλεσμα της σειράς «Κάτι χωρισμένα παλικάρια»;

Είμαι ευχαριστημένη, δεν το περίμενα ούτε εγώ η ίδια να είναι τόσο καλό το αποτέλεσμα. Στην αρχή ήμουν διστακτική, αλλά αυτό που προκύπτει είναι χαρούμενο, φρέσκο, με διάθεση, θετικό.

Ησασταν διστακτική λόγω της τηλεοπτικής πραγματικότητας των τελευταίων ετών;

Σίγουρα και γι’ αυτό, τα πράγματα είναι πολύ περιορισμένα, δεν υπάρχει budget, το 80% όσων γίνονται είναι ξένα σενάρια τα οποία γίνονται διασκευές, δεν υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που να γράφουν πια. Οπότε, πάντα ήμουν και συνεχίζω να είμαι δύσκολη στο να λέω ναι σε τηλεοπτικές προτάσεις, θέλω να κάνω διαφορετικά πράγματα, που να έχουν να μου λένε κάτι και φυσικά να απέχουν μεταξύ τους. Ο ρόλος μου στη σειρά δεν ήξερα αν μου ταιριάζει, βοήθησε το γεγονός ότι μου άρεσε η ομάδα.

Δεν υπάρχει κανένα κοινό στοιχείο με την ηρωίδα που υποδύεστε;

Κανένα, πραγματικά κανένα! Είναι φοβερό αυτό που συμβαίνει, σκεφτόμουν το πώς θα το κάνω εγώ. Τελικά, βρήκα τρόπο να το κάνω αυτό.

Η σειρά σημειώνει υψηλά ποσοστά, παρακολουθείτε την τηλεθέαση;

Οντως πηγαίνουμε πολύ καλά και κατά τη γνώμη μου θα σκίζαμε ακόμα περισσότερο, αν παίζαμε στην prime time ζώνη. Οσον αφορά στην τηλεθέαση, δεν ρωτάω ποτέ, δεν κοιτάζω ποτέ, δεν τρέχω να τα δω, δεν με ενδιαφέρουν τόσο, ενδιαφέρουν άλλους κι εγώ τ’ ακούω όταν συζητάμε.

Οπότε, όταν είστε ευχαριστημένη με αυτό που κάνετε, δεν σας ενδιαφέρουν τα νούμερα;

Ακριβώς! Και τη φετινή σεζόν είμαι πολύ. Πάντως, έχω μία μεγάλη απορία: Ποιοι είναι αυτοί οι περιβόητοι άνθρωποι που έχουν μηχανάκια μέτρησης; Δεν είμαι καθόλου σίγουρη αν όλα αυτά είναι αξιόπιστα.

Η γνώμη σας για τα σόου και τα ριάλιτι;

Γίνεται σοβαρή ανακύκλωση όλων αυτών, τα σερβίρουν και πάλι στο κοινό κι εκείνο τα βλέπει. Πέρσι, δεν υπήρχε μυθοπλασία και το «Survivor» κρατούσε κάθε μέρα το κοινό, τρεις ώρες στο σπίτι, και ειδικά τα παιδιά. Γιατί σε παιδιά απευθύνεται περισσότερο αυτό το πράγμα, δεν μπορώ να διανοηθώ έναν ενήλικα, νοήμονα να το παρακολουθεί. Νομίζω, λοιπόν, ότι πήρε τηλεθέαση από τα πιτσιρίκια,  ρωτήστε κι εμένα που έχω πάει σε τόσα survivor παιδικά πάρτι. Θεωρώ, επίσης, ότι είναι μία καλή ευκαιρία γι’ αυτούς που συμμετέχουν σε αυτά τα ριάλιτι. Αν δεν βαριόμουν να πάρω τα πόδια μου, θα το έκανα για μένα, όχι για να με δει ο κόσμος. Είναι ένα παιχνίδι που ειλικρινά δεν γνωρίζω σε τι ωφελεί το κοινό.

Οι συμμετέχοντες έχουν δηλαδή μετά ευκαιρίες;

Ναι, αλλά πρόσκαιρες. Ο,τι προλάβουν να αρπάξουν.

Στο γιο σας επιτρέπετε να βλέπει τέτοιου είδους προγράμματα;

Τα χαζεύει, πέρσι τον κυνηγούσα για να κλείσει την τηλεόραση.

Ως μητέρα πώς είστε;

Δεν ξέρω κι εγώ πώς είμαι, δεν το έχω σπουδάσει. Κάποιες φορές είμαι κουλ, άλλες φορές όχι. Είμαι ανοιχτή στο θέμα του προγράμματος αλλά θέλω να κάνει όλα όσα πρέπει κατά τη διάρκεια της ημέρας. Εχω καταφέρει να βάλω ένα ωράριο στο Ιnternet και αυτό είναι σημαντικό. Οσο μεγαλώνει, όμως, δεν είναι και πολύ εύκολο!

Δεν έχουμε δει ποτέ το γιο σας ούτε στο Instagram ούτε σε δημόσιες εμφανίσεις…

Στα πρώτα του χρόνια έγιναν κάποιες μηνύσεις. Πήραν το μήνυμα ότι ούτε εγώ ούτε ο μπαμπάς του (σ.σ.: Μάριος Αθανασίου) θέλουμε να δείχνουμε το παιδί κι έκτοτε, όταν μας πετυχαίνουν, μπαίνουν pixels. Το παιδί μου έχει ένα Instagram αλλά για τους φίλους του, ο μπαμπάς του έχει, αλλά δεν υπάρχει πιθανότητα να ανεβάσει φωτογραφία του, εγώ δεν έχω… Οπότε είμαστε ξεκάθαροι με αυτό το θέμα.

Γιατί δεν έχετε Instagram;

Δεν μου αρέσει καθόλου όλο αυτό, το αντιπαθώ, καταλαβαίνω αυτή τη μεγάλη βιομηχανία, αλλά έχω αρκετή δουλειά για να μπαίνω στη διαδικασία να ποστάρω συνεχώς πράγματα.

Υπάρχουν, όμως, επώνυμοι που κερδίζουν πολλά λεφτά με διαφημίσεις μέσω social media

Καταλαβαίνω ότι γίνονται διάφορες δουλίτσες, όντως άνθρωποι βγάζουν πολλά λεφτά, μου έχουν κάνει κι εμένα πολλές προτάσεις, αλλά τους «κόβω» λέγοντάς τους ότι δεν πρόκειται να κάνω Instagram.

Πώς τα πάτε με το χρόνο που περνά; Πώς διατηρείτε αυτό το αψεγάδιαστο κορμί;

Δύσκολα! (γέλια) Κατά περιόδους τα καταφέρνω, περνάω φάσεις που νιώθω ότι βγαίνει ο χοντρός άνθρωπος από μέσα μου, περνάω φάσεις που βγαίνει ο αθλητής από μέσα μου. Δεν τα καταφέρνω 100% όπως θα ήθελα γιατί δεν έχω τις αντοχές. Πέρσι, για παράδειγμα, δούλεψα πολύ με το σώμα μου, έτσι φέτος έχω απόθεμα που δεν κάνω τίποτα.

Προσέχετε και τη διατροφή σας;

Ναι, προσπαθώ… Ομως, είναι τέτοιο το τρέξιμο φέτος, που αν πάω να τα κάνω όλα όπως θέλω, θα με βρουν πεσμένη κάπου.

Info

Η Μαρία Σολωμού πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Ενας σκύλος που τον έλεγαν Φρίκη» στο Θέατρο Ιλίσια-Βολανάκης με τον Δημήτρη Κουρούμπαλη, ο οποίος έγραψε και το έργο.

Από το ένθετο TV Κους Κους που κυκλοφορεί με τον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής