Υλικά – μπανόφι
200 γρ. μπισκότα τύπου digestive
100 γρ. βούτυρο
1 κουτάκι καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα
3 ώριμες μπανάνες
250 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
1 κουταλιά άχνη ζάχαρη
1 βανίλια
Για σερβίρισμα
Μπανάνες
Σιρόπι καραμέλας
Διαδικασία
Σε ένα multi θρυμματίζουμε τα μπισκότα και αδειάζουμε σε ένα μπολ. Λιώνουμε το βούτυρο σε μία μικρή κατσαρόλα και περιχύνουμε τα μπισκότα. Ανακατεύουμε πολύ καλά και χωρίζουμε τα μπισκότα σε τέσσερα ποτήρια ή μπολ. Απλώνουμε πάνω στο μπισκότο το καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα και έπειτα τοποθετούμε τις μπανάνες σε φέτες. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη βανίλια και χτυπάμε μέχρι να γίνει σαντιγί.
Μεταφέρουμε την σαντιγί σε κορνέ και μοιράζουμε στα ποτήρια. Αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει για τουλάχιστον 2 ώρες. Σερβίρουμε με σιρόπι καραμέλας και φέτες μπανάνα.
Ειδήσεις Σήμερα
Τέλος το Αλ Τσαντίρι Νιουζ – Η ανακοίνωση για τον Λάκη Λαζόπουλο
Η έκτακτη ανακοίνωση για το αποψινό Φως στο Τούνελ