Υλικά – Γεμιστά στο air fryer
2 μεσαίες ντομάτες
2 πράσινες πιπεριές
2 κολοκυθάκια
1 μικρή μελιτζάνα
Για τη γέμιση
1 ξερό κρεμμύδι
50 ml ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο δυόσμο
Χυμός από 1 λεμόνι
8 κουταλιές της σούπας ρύζι Καρολίνα
Αλάτι & πιπέρι
1 πρέζα κύμινο
Για το ψήσιμο
80 ml ελαιόλαδο
50ml νερό
Διαδικασία
Πλένετε τα λαχανικά και κόβετε τα καπάκια τους, αδειάζετε με ένα κουταλάκι ή το ειδικό εργαλείο της σάρκας. Πασπαλίζετε τις ντομάτες εσωτερικά με λίγη ζάχαρη. Ξύνετε στον χοντρό τρίφτη ή ψιλοκόβετε τη γέμιση των λαχανικών σε ένα μπολ. Προσθέτετε το κρεμμύδι τριμμένο. Ρίχνετε το ρύζι, τον δυόσμο, τον μαϊντανό, τα μπαχαρικά και, τέλος, το ελαιόλαδο και τον χυμό λεμόνι.
Ανακατεύετε καλά και αρχίζετε να γεμίζετε τα λαχανικά έως τα 3/4. Προθερμαίνετε το air fryer στους 180 βαθμούς για 2 λεπτά. Μεταφέρετε τα λαχανικά στον κάδο του air fryer, αλατίζετε εξωτερικά λίγο τα λαχανικά και ρίχνετε το ελαιόλαδο και το νερό. Σκεπάζετε με βρεγμένο αντικολλητικό χαρτί και αλουμινόχαρτο και ψήνετε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά. Στη συνέχεια ξεσκεπάζετε και αφήνετε για άλλα 20 λεπτά ακόμα.
Σερβίρετε με φέτα και ζεστό ψωμάκι. Τα γεμιστά είναι μία εξαιρετική πηγή βιταμινών, καθώς συνδυάζονται τα λαχανικά και το ρύζι. Μπορούν να αγαπηθούν πολύ και από τα παιδάκια σας, ειδικά αν τα έχετε βοηθούς στην κουζίνα την ώρα που τα φτιάχνετε.
Ειδήσεις Σήμερα
Οι Μικρές Κυκλάδες ανάμεσα στους 10 ανεξερεύνητους θησαυρούς της Ευρώπης

