Breaking News

Newsroom eleftherostypos.gr

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος φτιάχνει παραδοσιακή φασολάδα με σύγχρονο twist, με μπέικον και πατάτες.

Υλικά

300 γραμμ. μπέικον χοντροκομμένο σε κύβους
500 γραμμ. φασόλια μέτρια, μουλιασμένα από το προηγούμενο βράδυ
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένο
1 κουταλιά της σούπας ντοματοπελτέ
1 κλωνάρι σέλινο
1 φύλλο δάφνης
1 λίτρο ζωμό κότας
2 πατάτες κομμένες σε μικρά κομμάτια
Αλάτι, κατά βούληση
Πιπέρι, κατά βούληση
2 ντομάτες κομμένες σε κομμάτια
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό χοντροκομμένο

Διαδικασία

Σε ένα τηγάνι ρίχνετε το μπέικον και τηγανίζετε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό. Με μια τρυπητή κουτάλα μεταφέρετε το μπέικον σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίσει από το περιττό λάδι και αφήνετε στην άκρη.

Κρατάτε 1 κουταλιά από το λίπος του μπέικον και πετάτε το υπόλοιπο. Βάζετε τα φασόλια σε μια κατσαρόλα με νερό να τα καλύπτει και αφήνετε να βράσουν για 35-40 λεπτά σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.

Αφαιρείτε την κατσαρόλα από τη φωτιά, στραγγίζετε και αφήνετε στην άκρη. Επιστρέφετε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνετε τη 1 κ.σ. από το λίπος του μπέικον, το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι για 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Ρίχνετε το σκόρδο και σοτάρετε για 2 λεπτά ακόμη.

Προσθέτετε τον ντοματοπελτέ, το σέλινο, το φύλλο δάφνης, το ζωμό κότας, τα φασόλια, τις πατάτες και το μπέικον, ανακατεύετε και αφήνετε το μείγμα να πάρει μία βράση.

Χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για 30-40 λεπτά. Αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο νερό ακόμη.

Αλατοπιπερώνετε, αφαιρούμε το κλωνάρι σέλινο, το φύλλο δάφνης και προσθέτετε τις ντομάτες.

Μαγειρεύετε για 10 λεπτά ακόμη και αποσύρετε από τη φωτιά.

Γαρνίρετε με μαϊντανό και σερβίρετε.

Δείτε επίσης

Copy link
Powered by Social Snap