Breaking News

Newsroom eleftherostypos.gr

Πεντανόστιμο, λαχταριστό, το κοτομπέικον γίνεται σπιτική υπόθεση με λίγα υλικά.

Υλικά

500 γραμμ. στήθος κοτόπουλου
200 γραμμ. μπέικον

Για το μαρινάρισμα
100 γραμμ. ελαιόλαδο
Χυμός και ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Αλάτι & φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα

Διαδικασία

Ανακατεύετε όλα τα υλικά της μαρινάτας και την αφήνετε στην άκρη. Χαράσσετε ελαφρά το στήθος κοτόπουλο (για να απορροφηθεί καλύτερα η μαρινάτα) και κατόπιν το τεμαχίζετε σε ισομεγέθεις μπουκιές, τις οποίες ρίχνετε στην μαρινάτα.

Ανακατεύετε να πάει η μαρινάτα παντού και τοποθετείτε τις μπουκιές κοτόπουλου στο ψυγείο για 2 ώρες. Μετά από 2 ώρες, τεμαχίζετε όλες τις φέτες του μπέικον στην μέση, τυλίγετε την κάθε (μισή) φέτα γύρω από ένα κομμάτι μαριναρισμένου κοτόπουλου και περνάτε μία οδοντογλυφίδα.

Αραδιάζετε τις μπουκιές σε ένα ταψί (κατά προτίμηση με σχάρα). Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 190°C και ψήνετε τις κοτομπουκιές για 45’ περίπου.

Δείτε επίσης

Copy link
Powered by Social Snap