Έθνικ

Η συνταγή της ημέρας: Chimichangas από τον Κυριάκο Μελά

14/10/19 • 11:00 | UPD 14/10/19 • 13:35

Newsroom eleftherostypos.gr

Μπουρίτο που τρώγεται στις νότιες ΗΠΑ, κυρίως στο Τέξας και στο Μεξικό, τα Chimichangas έχουν τους φανατικούς τους και στην Ελλάδα

Η πιο νόστιμη και επιτυχημένη συνταγή για Chimichangas από τον Κυριάκο Μελά… Λατρέψτε την έθνικ κουζίνα με αυτή την πρόταση.

Υλικά

Για τα πιτάκια
250 γραμμ. αλεύρι
250 γραμμ. καλαμποκάλευρο
250 ml νερό
1 κουταλιά της σούπας αλάτι

Για τη γέμιση
1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
2 καρότα τριμμένα
½ κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
200 γραμμ. ρύζι βρασμένο
150 γραμμ. γραβιέρα τριμμένη
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
200 γραμμ. ντοματοπολτό
200 ml νερό
2 κουταλιές του γλυκού πάπρικα καπνιστή
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι & πιπέρι
1 στήθος κοτόπουλο κομμένο σε κομματάκια

Διαδικασία

Σε ένα μπολ κοσκινίστε και τα δύο είδη αλευριού, ρίξτε το νερό, το αλάτι και ζυμώστε ωσότου γίνει ένα μαλακό ζυμάρι, που δεν κολλάει όμως στα χέρια (σε περίπτωση που κολλάει προσθέστε λίγο αλεύρι). Ανοίξτε με έναν πλάστη τα μπαλάκια ζύμης σε πολύ λεπτά και στρογγυλά πιτάκια και βάλτε δύο τηγάνια, το ένα σε μέτρια φωτιά και το άλλο σε δυνατή φωτιά.

Τοποθετήστε το κάθε πιτάκι για μισό λεπτό πρώτα στη μέτρια φωτιά από κάθε πλευρά και ύστερα βάλτε το σε δυνατή φωτιά (κάθε πλευρά), ώστε να φουσκώσει και να πάρει λίγο χρώμα. Στη συνέχεια σοτάρετε σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο τις πιπεριές, το κρεμμύδι και τα καρότα μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέστε το αλεύρι ανακατεύοντας καλά και ρίξτε τον ντοματοπολτό, το νερό και το ρύζι. Καρυκεύστε με την πάπρικα, το αλατοπίπερο και, τέλος, αφού δέσει η σάλτσα, σε μια τορτίγια βάλτε το τυρί, το κοτόπουλο και λίγο από το μίγμα. Διπλώστε από όλες τις πλευρές, σε φάκελο. Πασπαλίστε με λίγο γραβιέρα και ψήστε στους 200 βαθμούς στο γκριλ για 7 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσει.

Copy link
Powered by Social Snap