Της μαμάς!

Η συνταγή της ημέρας: Mοσχαράκι με μελιτζάνες

07/10/19 • 10:51 | UPD 07/10/19 • 12:47

Newsroom eleftherostypos.gr

Μία από τις συνταγές που αγαπούν οι μαμάδες μας και πρέπει ναν τη φτιάξετε! Mοσχαράκι με μελιτζάνες για να ξεκινήσει νόστιμα η εβδομάδα

Μαμαδίστικο, ζουμερό, λαχταριστό, το μοσχαράκι με μελιτζάνες είναι σκέτο γλύκισμα.

Υλικά

1 κιλό μοσχάρι χτένι κομμένο σε μεγάλα καρέ
Λίγο ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
2 κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
2 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε καρέ
1 κουταλιά της σούπας πελτέ
½ ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
1 κιλό τριμμένες ντομάτες
3 πατάτες μέτριες κομμένες σε χοντρές φέτες
1 δαφνόφυλλο
4-5 κόκκοι μπαχάρι
1 ξυλάκι κανέλας (αφήνετε να αρωματίσει για λίγο και την αφαιρείτε)
6 μικρές μελιτζάνες
Αλάτι & πιπέρι

Διαδικασία

Σκουπίζετε σε απορροφητικό χαρτί το κρέας. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και το ροδίζετε για 6-7’ σε δυνατή φωτιά. Προσθέτετε το κρεμμύδι, το σκόρδο σπασμένο και τις πιπεριές.

Σοτάρετε για 4-5’. Προσθέτετε τον πελτέ και ψήνετε ανακατεύοντας για 1’. Σβήνετε με το κρασί. Αφήνετε να εξατμιστεί τελείως. Προσθέτετε τις ντομάτες και λίγο νερό. Κόβετε τις πατάτες σε χοντρές φέτες και τις ακουμπάτε στην επιφάνεια.

Σκεπάζετε την κατσαρόλα. Χαμηλώνετε τη φωτιά και βράζετε για περίπου 45’ να μαλακώσει το κρέας. Προς το τέλος του βρασμού (μετά το πρώτο μισάωρο)προσθέτετε τα μπαχαρικά και αλατοπιπερώνετε.

Έχετε πλύνει τις μελιτζάνες. Αφαιρείτε το κοτσάνι. Τις κόβετε κατά μήκος. Χαράζετε σταυρωτά τη σάρκα τους. Τις ακουμπάτε σε ταψί. Τις λαδώνετε ελαφρά και αλατίζετε.

Τις ψήνετε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200º C να μαλακώσουν για περίπου 30’. Αφού γίνει το κοκκινιστό, στήνετε το φαγητό.

Σε βαθύ πυρέξ κάνετε στρώση κρέας, πατάτες, τριμμένο τυρί (αν θέλετε), μελιτζάνες, τριμμένο τυρί και κρέας. Ψήνετε για 15’ με 20’ στους 200 να ενωθούν οι γεύσεις.

Copy link
Powered by Social Snap