Breaking News

Newsroom eleftherostypos.gr

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος φτιάχνει γιουβαρλάκια κοκκινιστά, κάνοντας τη διαφορά και την έκπληξη ακόμη και γι’ αυτούς που τα μαγειρεύουν με αυγολέμονο.

Υλικά

1 κρεμμύδι, τριμμένο
1 αυγό
1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 καρότο τριμμένο
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
1/3 κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι τριμμένο
Αλάτι & πιπέρι
350 γραμμ. κιμάς μοσχαρίσιος
350 γραμμ. κιμάς χοιρινός
1 φλιτζ. ρύζι καρολίνα
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
1 φλιτζ. ντομάτα, τριμμένη
2 φλιτζ. νερό
1 φρέσκο κρεμμυδάκι, μόνο το πράσινο μέρος, ψιλοκομμένο, για γαρνιτούρα

Διαδικασία

Βάζετε στον κάδο του μούλτι το κρεμμύδι, το αυγό, το μαϊντανό, το καρότο, 2 κουταλιές ελαιόλαδο, το μπαχάρι, αλάτι και πιπέρι και χτυπάτε για 1 λεπτό.

Σε ένα μπολ βάζετε τον μοσχαρίσιο κιμά, τον χοιρινό κιμά, το ρύζι και το μείγμα που χτυπήσαμε στο μούλτι. Ζυμώνετε με τα χέρια, πλάθετε τα γιουβαρλάκια και τα αφήνετε στην άκρη.

Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Ρίχνετε τον πελτέ ντομάτας και τη φρέσκια τριμμένη ντομάτα. Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, 2 φλ. νερό και αφήνετε να βράσει.

Χαμηλώνετε τη φωτιά, προσθέτετε προσεκτικά τα γιουβαρλάκια μέσα στο νερό, σκεπάζετε την κατσαρόλα και μαγειρεύετε για 35-40 λεπτά. Το νερό θα πρέπει να είναι αρκετό, ώστε να σκεπάζει τα γιουβαρλάκια.

Μαγειρεύετε, μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά και να δέσει η σάλτσα. Αποσύρετε από τη φωτιά, πασπαλίζετε με το φρέσκο κρεμμυδάκι και σερβίρετε τα γιουβαρλάκια ζεστά.

Δείτε επίσης

Copy link
Powered by Social Snap