Σπιτική

Η συνταγή της ημέρας: Κιμαδόπιτα από τον Τάσο Αντωνίου

20/09/19 • 11:33 | UPD 20/09/19 • 11:33

Newsroom eleftherostypos.gr

Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε ένα κομμάτι κιμαδόπιτας; Ο Τάσος Αντωνίου έχει την τέλεια συνταγή που θα λατρέψετε

Κιμαδόπιτα παραδοσιακή από τον Τάσο Αντωνίου. Απίστευτο τραγανό φύλλο, υπέροχη γέμιση από αρωματικό κιμά που θα λατρέψουν όλοι στο τραπέζι.

Υλικά

1 συσκευασία φύλλο της αρεσκείας σας
1 πράσο ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι κομμένο σε ψιλά καρέ
6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο για το λάδωμα των φύλλων
200 γραμμ. κιμάς μοσχαρίσιος σπάλα
200 γραμμ. κιμάς χοιρινός
2 αυγά
1 σφηνάκι κόκκινο ξηρό κρασί
35 ml φρέσκο γάλα
Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Προθερμαίνετε τοn φούρνο στους 180° C. Πλένετε τα πράσα, τα χαράζετε κατά μήκος και στη συνέχεια τα ψιλοκόβετε και τα ανακατεύετε καλά σε ένα μπολ μαζί με το κρεμμύδι.

Σε μια ρηχή και φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά, ρίχνετε τα πράσα και τα αχνίζετε για 4 – 5 λεπτά στα υγρά που θα βγάλουν. Αν καθυστερήσουν να βγουν τα υγρά τους, ρίχνετε 2 – 3 κουταλιές της σούπας νερό.

Όταν αρχίσουν να μαλακώνουν, προσθέτετε τον κιμά και τον δουλεύετε γρήγορα με μια ξύλινη κουτάλα για να μην κάνει σβόλους, αλατοπιπερώνετε.

Σβήνετε με το κόκκινο κρασί και περιμένετε. Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ, αποσύρετε από τη φωτιά. Μόλις το μίγμα κρυώσει ελαφρώς, προσθέτετε τα αβγά και το γάλα, ανακατεύετε και, αν χρειάζεται, διορθώνετε το αλατοπίπερο.

Ανοίγετε τη συσκευασία των φύλλων. Σηκώνετε το πάνω φύλλο, αποσύρετε το χαρτί και αδειάζετε στη βάση τη γέμιση. Καλύπτετε με το άλλο φύλλο. Ψήνετε για περίπου 35 – 40 λεπτά στο χάρτινο ταψί της συσκευασίας μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια και να ξεκολλάει η πίτα από το ταψί.

Copy link
Powered by Social Snap