Ζουμερό

Η συνταγή της ημέρας: Στήθος κοτόπουλου μαριναρισμένο με πέστο βασιλικού

08/09/19 • 10:31 | UPD 08/09/19 • 14:05

Newsroom eleftherostypos.gr

Κυριακή και ήρθε η ώρα για μπάρμπεκιου και ψητές απολαύσεις! Στήθος κοτόπουλου μαριναρισμένο με πέστο βασιλικού είναι η καλύτερη επιλογή.

Κάντε τη δική σας πρόσκληση για κυριακάτικο μπάρμπεκιου, ψήνοντας στήθος κοτόπουλου μαριναρισμένο με πέστο βασιλικού.

Υλικά

½ φλιτζ. ελαιόλαδο
6 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
2 κουταλιές δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
½ φλιτζ. πέστο βασιλικού
1 κουταλάκι μπούκοβο
6 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλο
Αλάτι & πιπέρι

Διαδικασία

Σε ένα μπολ προσθέτετε το ελαιόλαδο, τα σκόρδα, το δεντρολίβανο, το πέστο και το μπούκοβο και τα ανακατεύετε καλά. Παίρνετε τα στήθη κοτόπουλου, περνάτε το χέρι σας ανάμεσα από το στήθος και την πέτσα ώστε να δημιουργηθεί ένα κενό.

Τα βάζετε σε ένα μπολ και προσθέτετε την μαρινάδα. Προσέχετε να πάει παντού. Βάζετε το κοτόπουλο στο ψυγείο για περίπου 4 ώρες. 20 λεπτά πριν αρχίσετε να ψήνουμε, το βγάζετε και αφαιρείτε τα πολλά λάδια. Ζεσταίνετε το γκριλ και, μόλις κάψει, λαδώνετε το κρέας με λίγο ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνετε αρκετά.

Ψήνετε πρώτα την πλευρά με την πέτσα, 3 λεπτά μέχρι να κάνει κρούστα, και μετά τα γυρνάτε για άλλα 3 λεπτά. Αφού ροδίσουν και από τις 2 πλευρές, ξαναγυρνάτε μέχρι να καλοψηθεί.

Copy link
Powered by Social Snap