Αφράτο και αλμυρό

Η συνταγή της ημέρας: Κέικ με τυρί και ζαμπόν

05/09/19 • 12:19 | UPD 05/09/19 • 13:06

Newsroom eleftherostypos.gr

Λίγα και εύκολα υλικά είναι αρκετά για να φτιάξετε το πιο νόστιμο αλμυρό κέικ, που φέρει την υπογραφή του Πέτρου Συρίγου.

Αν και στο μυαλό των περισσότερων το κέικ είναι γλυκιά υπόθεση, αυτό το αλμυρό κέικ με τυρί και ζαμπόν είναι το καλύτερο.

Υλικά

200 γραμμ. φαρίνα
200 γραμμ. βούτυρο
200 γραμμ. κεφαλοτύρι τριμμένο
200 γραμμ. ζαμπόν ψιλοκομμένο
200 γραμμ. γιαούρτι
4 αυγά
Κομματάκια ανθότυρου
Αλάτι & πιπέρι

Διαδικασία

Χτυπάτε τα αυγά και ρίχνετε μέσα το βούτυρο και το γιαούρτι. Ρίχνετε και τα υπόλοιπα υλικά και τελευταία τη φαρίνα.

Βάζετε το μείγμα σε μία καλά αλευρωμένη θήκη για κέικ και ψήνετε στους 180 για 40’.

Copy link
Powered by Social Snap