Απόλαυση στο κόκκινο

Η συνταγή της ημέρας: Ρευστό κέικ σοκολάτας από τον Τάσο Αντωνίου

24/08/19 • 14:10 | UPD 24/08/19 • 14:10

Newsroom eleftherostypos.gr

Ο Τάσος Αντωνίου έχει την πιο γλυκιά συνταγή για το Σάββατο, την οποία μπορείτε να φτιάξετε ακόμη και με τα παιδιά σας!

Ο Τάσος Αντωνίου το χαρακτηρίζει «μους κέικ»! Σε κάθε περίπτωση, αφήστε το υπέροχο αυτό γλύκισμα να κρυώσει ελαφρώς, αφού το ψήσετε για να ξεχυθεί η σοκολάτα σε κάθε κουταλιά.

Υλικά

350 γραμμ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
5 αυγά
225 γραμμ. βούτυρο κομμένο σε κυβάκια
400 γραμμ. ζάχαρη
10 μπισκότα πτι μπερ

Διαδικασία

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 150 βαθμούς. Σε κατσαρολάκι, σε πολύ χαμηλή φωτιά, λιώνετε το βούτυρο. Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε αμέσως την κουβερτούρα. Ανακατεύετε και αφήνετε στην άκρη το μείγμα να κρυώσει.

Με μίξερ χειρός χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη για 5 λεπτά, ώσπου να διπλασιαστούν σε όγκο και να σχηματίσουν ένα κρεμώδες μείγμα. Ρίχνετε την κρύα κουβερτούρα στο μείγμα αυγών και ανακατεύετε μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.

Θρυμματίζετε με τα χέρια τα μπισκότα σε μεγάλα κομμάτια, τα προσθέτετε στο μείγμα και ανακατεύετε απαλά με κουτάλι. Μεταφέρετε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα για κέικ.

Ψήνετε για 45 λεπτά, ώσπου να σχηματιστεί κρούστα και να σταθεροποιηθεί το κέικ. Αφήνετε να κρυώσει για 20 λεπτά και το σερβίρετε χλιαρό για να ξεχυθεί η σοκολάτα.

Copy link
Powered by Social Snap