Breaking News

Newsroom eleftherostypos.gr

Σπαγγέτι με πέστο βασιλικού από τον Τάσο Αντωνίου. Ένα γευστικό πιάτο που συνδυάζει γεύσεις, αρώματα και υφές! Εύκολη, γρήγορη, απλή και νόστιμη συνταγή για μακαρονάδα.

Υλικά

400 γραμμ. σπαγγέτι
2 φλιτζ. φρέσκα φύλλα βασιλικού
¼ φλιτζ. κουκουνάρι
½ φλιτζ. παρμεζάνα τριμμένη
2 σκ. σκόρδο
2/3 φλιτζ. ελαιόλαδο
Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Βάζετε το κουκουνάρι σε ταψάκι και ψήνετε, για 10 λεπτά, στον φούρνο, στους 200, ίσα να ροδίσει. Στο γουδί ή στο μούλτι, βάζετε το βασιλικό, το ψημένο κουκουνάρι, το σκόρδο, 1/2 κ. γλ. αλάτι και 1/4 κ. γλ. πιπέρι και χτυπάτε. Κατόπιν, ρίχνετε το λάδι σιγά-σιγά, μέχρι η σάλτσα να γίνει αρκετά πηχτή.

Μεταφέρετε το πέστο σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτετε την τριμμένη παρμεζάνα και ανακατεύετε. Σε κατσαρόλα βράζετε 1 λίτρο νερό. Προσθέτετε τα σπαγγέτι και τα βράζετε al dente. Τα στραγγίζετε και τα ρίχνετε μέσα στο μπολ με τη σάλτσα πέστο. Ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.

Δείτε επίσης

Copy link
Powered by Social Snap