Καλοκαιρινό μεζεδάκι

Η συνταγή της ημέρας: Γαύρος μαρινάτος από τον Πέτρο Συρίγο

26/07/19 • 12:56 | UPD 26/07/19 • 12:56

Newsroom eleftherostypos.gr

Ο γαύρος μαρινάτος είναι τέλειο καλοκαιρινό μεζεδάκι, ιδανικό για παγωμένο ουζάκι και τσίπουρο. Μπορείτε να το φτιάξετε εύκολα...

Ο τέλειος καλοκαιρινός μεζές, που ταιριάζει μοναδικά με ουζάκι και τσίπουρο. Φτιάξτε το δικό σας γαύρο μαρινάτο.

Υλικά

1 κιλό γαύρος
5 κουταλιές της σούπας ημίχονδρο αλάτι
1 ποτήρι λευκό κρασί
1 κόκκινη πιπεριά
2 σκελίδες σκόρδο
2 κλωνάρια δεντρολίβανο
2 κλωνάρια φρέσκια ρίγανη
2 κουταλιές της σούπας πιπέρια ανάμεικτα
200ml ελαιόλαδο
400ml ηλιέλαιο
Φλούδες από 1 λεμόνι
Ξύδι
Μαϊντανό

Διαδικασία

Καθαρίζετε το γαύρο, αφαιρώντας το κεφάλι, το εσωτερικό και το μεσαίο κόκκαλο. Προσέχετε η ουρά να μην κοπεί αλλά να παραμείνει στο σώμα. Παίρνετε ένα σκεύος και ξεκινάτε να στρώνετε τα καθαρισμένα ψάρια μέσα σε αυτό.

Προσθέτετε τόσο ξύδι ώστε να καλυφθούν τα ψάρια. Φυλάσσετε στην άκρη για 6-8 ώρες (εκτός ψυγείου). Στραγγίζετε τα ψάρια και μεταφέρετε σε ένα καθαρό σκεύος. Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά και διατηρείτε στο ψυγείο!

Copy link
Powered by Social Snap