Λαχταριστές

Η συνταγή της ημέρας: Γεμιστές πατάτες με φέτα από τον Τάσο Αντωνίου

10/06/19 • 11:42 | UPD 10/06/19 • 11:51

Newsroom eleftherostypos.gr

Καλοκαιρινές και πεντανόστιμες, αυτές οι γεμιστές πατάτες με φέτα συνοδεύουν τέλεια ένα ποτήρι παγωμένη μπύρα!

Πατάτες στο φούρνο με φέτα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια υπέροχη συνταγή για πατάτες γεμιστές με την πιο νόστιμη σως φέτας.

Υλικά

3 πατάτες με τη φλούδα τους
1 κουταλιά της σούπας δεντρολίβανο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Για τη σως φέτας
3 κουταλιές της σούπας γιαούρτι πλήρες στραγγιστό
3 κουταλιές της σούπας φέτα βαρελίσια
½ κουταλάκι του γλυκού λευκό ξίδι
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Στο γουδί χτυπάτε το δεντρολίβανο με το αλάτι και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι, μέχρι να δέσουν μεταξύ τους τα αρώματα. Πλένετε και τρίβετε καλά τις πατάτες.

Με πιρούνι τις τρυπάτε βαθιά, σε όλη τους την επιφάνεια. Τις αλείφετε με ελαιόλαδο. Επικαλύπτετε με το μείγμα μπαχαρικών και από τις δυο πλευρές. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200, για περίπου 1 ώρα.

Ετοιμάζετε τη σως φέτας: στο μπλέντερ χτυπάτε στραγγιστό γιαούρτι, βαρελίσια φέτα, λευκό ξύδι και αλατοπίπερο, μέχρι να έχετε ένα κρεμώδες βελούδινο μείγμα.

Βγάζουμε τις πατάτες από το φούρνο. Πρέπει να έχουν ψηθεί και μαλακώσει. Τις κόβουμε απαλά στη μέση, προσέχοντας να μην φτάσουμε μέχρι την κάτω πλευρά. Τις ανοίγουμε ελαφρώς για να κρυώσουν.

Κατόπιν, γεμίζουμε τις πατάτες με τη σως φέτας. Προαιρετικά γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.