Καλοκαιρινό!

Η συνταγή της ημέρας: Πανεύκολο σεμιφρέντο σοκολάτας

04/06/19 • 09:56 | UPD 04/06/19 • 09:56

Newsroom eleftherostypos.gr

Το σεμιφρέντο σοκολάτας θα γίνει η νέα αγαπημένη σου γλυκιά συνήθεια. Εύκολο και λαχταριστό, θα το φτιάχνεις ξανά και ξανά.

Σεμιφρέντο σημαίνει ημι-παγωμένο γλύκισμα, κάτι δηλαδή σαν παγωτό και συνήθως σε μορφή κορμού. Αυτό το σεμιφρέντο σοκολάτας θα σας κάνει να μην το ξεχάσετε…ποτέ!


Υλικά

500 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα 55%
250 γραμμ. βούτυρο φρέσκο αγελαδινό
5 ολόφρεσκα αυγά χωρισμένα κρόκους από ασπράδια
1 κοφτή κουταλιά της σούπας ζάχαρη
30 γραμμ. ζάχαρη
60 γραμμ. νερό
1 φλούδα πορτοκάλι (βράσιμο 2 λεπτά)

Διαδικασία

Λιώνετε τη σοκολάτα και το βούτυρο σε μπεν-μαρί και στη συνέχεια το αφήνετε να κρυώσει, γιατί αν είναι καυτό δεν θα γίνει σωστή ομογενοποίηση με τα υπόλοιπα. Χτυπήστε τους κρόκους με τη 1 κουταλιά ζάχαρη σε μπεν-μαρί. Χτυπήστε τα ασπράδια μαρέγκα.

Ρίξτε το σιρόπι μέσα στο μείγμα σοκολάτας βουτύρου, ανακατεύοντας με μαρίζ, στη συνέχεια κάνετε το ίδιο με τους κρόκους και τέλος με τη μαρέγκα. Απλώστε σε σκεύος της αρεσκείας σας, κατά προτίμηση με σχήμα κορμού, και παγώστε για 2 ώρες περίπου.

Copy link
Powered by Social Snap