Γευστικό ξεκίνημα εβδομάδας

H συνταγή της ημέρας: Γεμιστά κοχύλια με σάλτσα ντομάτας

03/06/19 • 10:41 | UPD 03/06/19 • 12:24

Newsroom eleftherostypos.gr

Ο Πέτρος Συρίγος γεμίζει ζυμαρικά κοχύλια με μπέικον, προσούτο, τυριά και τα στολίζει με κόκκινη σάλτσα και κρέμα γάλακτος.

Ο Πέτρος Συρίγος φτιάχνει τα πιο σπέσιαλ γεμιστά κοχύλια με σάλτσα ντομάτας.

Υλικά

1 πακέτο Conchiglie Grandi
3 μελιτζάνες μεγάλες
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
10 φέτες μπέικον
10 φέτες προσούτο
200 γραμμ. παρμεζάνα
200 γραμμ. προβολόνε-μετσοβόνε
250 γραμμ. κρέμα γάλακτος
Σάλτσα ντομάτας
Βασιλικός
Αλάτι & πιπέρι

Διαδικασία

Βράζετε τα ζυμαρικά, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφει το πακέτο. Κόβετε τη μελιτζάνα σε χοντρό καρεδάκι. Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το μπέικον. Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζετε ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε το μπέικον, το σκόρδο και τη μελιτζάνα, δυναμώνετε τη φωτιά και σοτάρετε καλά.

Αφαιρείτε από τη φωτιά και προσθέτετε το ψιλοκομμένο προσούτο και 2 κουταλιές σάλτσα ντομάτας. Αναμιγνύετε τα δύο είδη τυριών μαζί και προσθέτετε σιγά σιγά στο τηγάνι. Κρατάτε περίπου 2 χούφτες από το μίγμα τυριών στην άκρη, για να το προσθέσετε στο τέλος (πριν τα βάλετε στον φούρνο).

Αφού έχετε βράσει τα ζυμαρικά, τα κρυώνετε για να μπορέσετε να τα πιάσετε και με ένα κουτάλι αρχίζετε να τα γεμίζετε με τη φάρσα (γέμιση) που έχετε φτιάξει στο τηγάνι. Παίρνετε ένα ταψί και προσθέτετε σάλτσα ντομάτας στη βάση, κατόπιν κάτω στρώνετε με τη σειρά τα κοχύλια σας.

Περιχύνετε με την κρέμα γάλακτος τα ζυμαρικά (φροντίζετε να πάει παντού) για να έχουν υγρασία και να μη στεγνώσουν στον φούρνο. Σκεπάζετε με ένα αλουμινόχαρτο για να μη σας καούν τα ζυμαρικά και ψήνετε στους 190 βαθμούς για 15 λεπτά στον φούρνο. Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και ψήνετε για άλλα 6-7 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα. Πασπαλίζετε με φρέσκο βασιλικό, σερβίρετε και απολαμβάνετε!

Copy link
Powered by Social Snap