Κλασική αγάπη!

Η συνταγή της ημέρας: Μακαρόνια με κιμά από τον Τάσο Αντωνίου

28/05/19 • 12:20 | UPD 28/05/19 • 12:20

Newsroom eleftherostypos.gr

Τα μακαρόνια με κιμά είναι η απόλυτη οικογενειακή συνταγή, που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι, κάθε εποχή και σε κάθε περίσταση.

Κλασική, αγαπημένη, πεντανόστιμη… Η συνταγή για μακαρόνια με κιμά πάντα έχει θέση στο σπίτι!

Υλικά

200 γραμμ. σπαγγέτι
200 γραμμ. κιμά μοσχαρίσιο

Για τη σάλτσα ντομάτας
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
¼ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 συσκευασία ντομάτα κονκασέ ψιλοκομμένες
Αλάτι & πιπέρι
1 πρέζα ζάχαρη
1 ξυλάκι κανέλα
Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Ετοιμάζετε τη σάλτσα ντομάτας: σε κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να ροδίσει. Προσθέτετε το σκόρδο και σοτάρετε για 1 λεπτό ακόμα.

Προσθέτετε στην κατσαρόλα την ντομάτα κονκασέ με αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη. Αφήνετε να βράσει σε μέτρια φωτιά για περίπου 30 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά με ξύλινη κουτάλα.

Ρίχνετε τον κιμά στη σάλτσα ντομάτας και ανακατεύετε μέχρι να ροδίσει καλά. Προσθέτετε 1 φλιτζ. νερό, την κανέλα, τα μπαχάρια, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Αφήνετε να βράσει σε μέτρια φωτιά για περίπου 30 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά με ξύλινη κουτάλα.

Βράζετε τα σπαγγέτι για 7-8 λεπτά σε αλατισμένο νερό και τα στραγγίζετε. Τα μεταφέρετε σε πιάτο, περιχύνετε με τη σάλτσα και τον κιμά και σερβίρετε αμέσως.

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο eleftherostypos.gr. Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο συμφωνείτε με την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies. Μάθετε περισσότερα εδώ.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο